Mersul Trenurilor 2019. Cât de rapide vor fi trenurile, faţă de 2018

Mersul Trenurilor 2019. CFR Călători a anunțat noul mers al trenurilor pentru perioada 2018-2019. Din șase-șapte rute analizate, doar pe una - două trenurile ajung mai repede la destinație. Pe restul, trenurile vor merge mai încet decât în actualul sezon.
Iulian Tudor
07 dec. 2018, 08:34
Mersul Trenurilor 2019. Cât de rapide vor fi trenurile, faţă de 2018

Mersul Trenurilor 2019. Trenurile vor continua să meargă mai încet în 2019 față de acest an pe majoritatea magistralelor feroviare de transport, ameliorări urmând să fie înregistrate doar pe una singură, potrivit unei analize realizate de către Digi24.ro cu ajutorul informațiilor din Mersul Trenurilor, datele de 7 decembrie 2018 (actualul program de circulație) și 14 decembrie (viitorul program).

Citeşte şi ORA DE IARNĂ 2018. Cum se schimbă ora. CFR a anunţat ce se întâmplă cu mersul trenurilor în noaptea de 27 spre 28 octombrie

București – Constanța. Trenurile vor face și cu 17 minute mai mult pe un traseu care are doar 225 de kilometri. Este surprinzător cum această rețea feroviară a fost reabilitată pe bani buni nu cu mulți ani în urmă. Spre exemplu trenul IR 1581 cu plecare la ora 7.10 de la București Nord va face 2 ore și 17 minute față de 2 ore, în prezent.

București-Iași. Trenul IR1661 cu plecare la 5:55 în viitorul program va parcurge cei 405 kilometri în 6 ore 35 minute față de 6 ore 26 minute în prezent.

București-Timișoara. Trenul IR 1797, cu plecare în jurul orei 5:30 va face cu 14 minute mai mult, respectiv 9 ore 16 minute în loc de 9 ore 2 minute.

București – Arad. Trenul IR 346 cu plecare la ora 14:00 din București va face doar cu un minut mai mult față de actualul program de circulație, explicația probabilă fiind aceea că secțiunile reabilitate de cale ferată din centrul Transilvaniei vor compensa creșterea întârzierilor pe celelalte.

Ameliorările se vor simți pe rutele București-Oradea și București-Cluj. Pe ambele trenurile vor avea nevoie de o jumătate de oră mai puțin, față de prezent, pentru a ajunge la destinație. Dacă în prezent pe ruta București – Oradea trenul IRN 1741 face 13 ore și 14 minute în viitorul mers va avea nevoie de 12 ore și 39 de minute. La fel pentru București Cluj va avea nevoie de „doar” 9 ore și 28 minute față de 9 ore și 58 minute în prezent.

Un raport destinat Parlamentului, realizat în 2018, descria starea precară în care se găsește calea ferată. Nvelul de depăşire a termenelor de reparaţii este de peste 60% pentru majoritatea elementelor de infrastructură, iar în unele cazuri acesta trece chiar şi de 85 la sută.

Din totalul celor 13.680 kilometri de linie de cale ferată, 9.908 de kilometri nu mai oferă siguranţă , zone în care, cel mai probabil, se circulă cu mari restricţii de viteză. Procentul de linie degradată este de 72,4 la sută. La capitolul poduri, dintr-un total de 4.739 de unităţi, 3115 sunt periculos de ruinate.

Creșterea vitezei de circulație nu poate avea loc decât după remedierea acestor aspecte negative însă CFR SA își focalizează atenția pe 1-2 proiecte importante de modernizare a căii ferate, finanțate din fonduri europene.

DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Spynews
Video controversat cu Adrian Minune și sora lui Sorinel Puștiu! Cum a apărut manelistul, alături de Liliana | VIDEO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Cum se plantează, de fapt, trandafirii fără rădăcini. Sfaturi de la cei mai buni grădinari
Capital.ro
TAXĂ obligatorie în România. Se achită lunar, încă de la naștere. Amendă 400 lei pentru cine NU plătește
Playtech.ro
Ce să plantezi lângă ardeiul gras ca să obții o recoltă dublă. Trucul simplu pe care îl aplică adesea grădinarii cu experiență
DailyBusiness
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
Adevarul
Momentul în care un soldat rus este lichidat, înainte să execută un asalt sinucigaș cu o mină în brațe
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Cine este Liliana, sora lui Sorinel Puștiu! Femeia surprinsă alături de Adrian Minune are doi copii | FOTO
Spynews
Cum afectează Luna Plină de pe 13 aprilie 2025 zodiile. Berbecii, printre cei mai influențați nativi
Evz.ro
ANAF, acuzată că încalcă legea. Decizia care îi lovește în mod direct pe români
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Miss Europa a murit după ce a fost spulberată de o mașină! Aceasta a fost fugărită de polițiști înainte de a se stinge din viață
Cancan.ro
Cele mai OBRAZNICE apariții în mall! Vedetele s-au mulat de tot și le-au arătat bărbaților TOT. Recunoști cine sunt posesoarele din imagine?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Zi tristă pentru Elena Udrea. Dezvăluirea serii despre fostul ministru al Turismului: Au început să-i dea lacrimile...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Bunica mi-a arătat cum să albesc hainele albe fără a folosi substanțe chimice. Este una dintre cele mai ușoare și accesibile metode.
MediaFlux
Întârziere de două zile pentru ajutorul oferit pensionarilor de Paște. Cine nu primește cei 400 de lei la timp
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Divorț în stil oltenesc. A „semnat“ actele de divorț cu cuțitul și a ajuns în arestul IPJ Dolj