„Domnul Turcescu, în delirul său mediatic, a adus atingere gravă reputaţiei Armatei. O să abordăm acest subiect în reuniunea comisiei de apărare şi o să propun audierea ministrului Apărării şi a responsabililor din minister care s-au ocupat de plăţi, ştate de plată, precum şi a şefului DGIA, astfel încât să ne lămurim şi noi asupra subiectului. Aceasta va fi o propunere pe care o vom supune votului. În măsura în care colegii din comisie vor agrea audierea, categoric se va întâmpla acest lucru”, a anunţat Corneliu Dobriţoiu.
Întrebat cum comentează poziţia MApN, Dobriţoiu a răspuns: „Poziţia ministerului este corectă pentru că nu doreşte să fie parte într-un taifas delirant. Ceea ce a încercat dl Turcescu să prezinte opiniei publice că ar fi acoperit, iar în sprijinul afirmaţiilor sale a prezentat un livret militar… este halucinant”.
Dobriţoiu a precizat că şedinţa va fi cu uşile închise şi a arătat că senatorii vor să afle care este poziţia MApN.
„Ministrul nu are dreptul de a cunoaşte lista ofiţerilor acoperiţi, pentru că este nefiresc, în afara legii”, a spus Dobriţoiu, întrebat dacă Mircea Duşa ştie cine sunt ofiţerii acoperiţi şi dacă poate clarifica dacă Turcescu a fost sau nu ofiţer acoperit. Dobriţoiu a explicat că acest lucru poate fi lămurit de „ajutoarele ministrului”.
Comisia de apărare din Senat, convocată marţi după-amiază, nu a putut însă decide asupra propunerii preşedintelui comisiei, Corneliu Dobriţoiu, de audiere a ministrului Apărării, Mircea Duşa, deoarece nu a fost întrunit cvorumul pentru a lua o decizie.
La şedinţa comisiei au fost prezenţi doar parlamentarii PNL şi PDL, fiind absenţi toţi parlamentarii PSD, UNPR şi PC, dar şi senatorul PDL Vasile Blaga.
Comisia de apărare se va întruni într-o nouă şedinţă miercuri dimineaţă, conform programului săptămânal. Corneliu Dobriţoiu a declarat că va relua propunerea de audiere a ministrului Apărării, la următoarea şedinţă a comisiei.
Ministerul Apărării Naţionale a dat publicităţii, luni, un comunicat de presă în care refuză sa facă vreun comentariu în cazul Robert Turcescu.
„Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect.M.Ap.N. aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice.Dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.
Robert Turcescu a confirmat, la B1 TV, că postarea apărută duminică pe blogul său precum că a fost ofiter acoperit. El a mai spus că „mărturisirea” este scrisa de el, ca documentele sunt reale si ca acum se simte eliberat si fericit. Ministerul Apărării Naţionale sau o altă instituţie abilitată nu au confirmat sau infirmat „spovedania” lui Robert Turcescu.
„Este vorba despre o marturisire publica, la care inca reflectez. Sunt dispus oricand voi fi chemat in fata judecatorului sa dispun de aceste documente si sa spun ce stiu despre aceste documente. (…) Sunt documente reale, le am in casa mea. Eu nu vreau sa fac o discutie acum daca documentele sunt reale sau nu, daca au existat in ce context, cum s-au facut pentru ca nu suntem la o judecata publica.
Nu am trait o eliberare mai mare, o sarbatoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta. Intr-un fel sau altul mi-am dat seama ca e necinstit, ca nu pot sa va mai mint, ca trebuie sa marturisesc. Eu nu mai pot sa traiesc asa. Astazi va spun, din moment in care m-am decis sa public aceste documente, da eu le-am pus acolo mi le acum si sunt ale mele”, a spus Robert Turcescu.
MApN REFUZĂ orice comentariu în cazul Robert Turcescu: Alte instituţii sunt abilitate să se pronunţe