Prima reacţie a lui Viorel Hrebenciuc după arestarea fiului său, Andrei: Dosarul e o PORCĂRIE VIDEO

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a anunţat că fiul său, Andrei, va contesta măsura arestării preventive care a fost luată de către instanţă vineri dimineaţă. Hrebenciuc consideră arestare preventivă drept "o măsură aberantă".
Filip Stan
24 oct. 2014, 06:25
Prima reacţie a lui Viorel Hrebenciuc după arestarea fiului său, Andrei: Dosarul e o PORCĂRIE VIDEO

„Normal, o să facem contestaţie (…) Nu înţeleg cum, pe parcursul judecăţii acestor dosare, se iau asemenea măsuri aberante”, a declarat Viorel Hrebenciuc.

Acesta susţine că faptele incriminate de procurori în acest dosar nu sunt susţinute de probe. „Aţi văzut vreodate spălare de bani fără bani? O să văd despre ce e vorba în fapt, dar este o spălare de bani fără bani. O promisiune dacă exista, exista pe baza unei hotărâri definitive, irevocabiile, executorie. Ţin să vă reamintesc că Cipru este în Uniunea Europeană, offshore-urile sunt legale, deci nu văd unde este problema. A, că în mintea unora…. este un contract comercial nu are nimic de alt iz în el”, a spus Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc a venit, vineri, în jurul orei 8.00, cu o maşină, la sediul Poliţiei Judeţene Braşov, unde se află fiul său, el spunând că i-a adus acestuia „nişte lucruri”.

„Tot dosarul acesta este o porcărie. În primul rând, aşa-zişi specialişti de aici, de la DNA Braşov, vorbesc despre un prejudiciu de 450 de milioane într-o parte, 302 în altă parte, când, vreau să spun acum şi toată ţara să afle, că nu există niciun fel de prejudiciu. În al doilea rând, reţineţi următorul lucrul şi fiţi deontologi: cei care au lucrat, au lucrat pentru o hotărâre judecătorească definitivă, irevocabilă şi executorie, sunt foarte mulţi oameni în această ţară care au intrat în puşcărie pentru că nu au aplicat asemenea hotărâri, aceasta este o hotărâre care a fost dată acum doi ani, contestată prin circa patru contestaţii care se judecă şi în momentul de faţă pe la diverse judecătorii şi tribunale din România, astfel încât nu înţeleg cum pe parcursul judecăţii acestor dosare iau asemenea măsuri aberante. Nu se pune problema să fie aici despăgubiri ilegale sau retrocedări ilegale, pentru că nu există nicio retrocedare, ce daţi dumneavoastră pe posturi sunt prostii cap-coadă. Discutaţi de despăgubiri sau retrocedări ilegale care nu s-au făcut, este dosarul neretrocedărilor”, a mai declarat Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc nu a fost lăsat să intre în sediul Poliţiei Braşov, el plecând după declaraţii.

Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc, a fost arestat, vineri, pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul retrocedărilor ilegale. Andrei Hrebenciuc este acuzat de spălare de bani şi complicitate la trafic de influenţă. El se află acum în arestul IPJ Braşov, unde a fost vizitat de tatăl său, dar şi de proaspăta sa soţie, Irina.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a hotărât, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului Viorel Hrebenciuc, în dosarul retrocedărilor de păduri şi terenuri.

Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc, şi pe numele lui Paltin Gheorghe Sturdza, moştenitorul familiei Sturdza, au fost reţinuţi joi de procurorii DNA Braşov.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Sturdza a fost, de asmenea, arestat.

Procurorii susţin că, în 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa, „prin interpretarea părtinitoare a probelor şi denaturarea stării de fapt”, producând astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro, reprezentând contravaloarea a 43.227 de hectare de pădure.

„În baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Dan Bengescu, Viorel Hrebenciuc şi cu suspecţii Victor Prodan, Nicolae Mergeani, Andrei Hrebenciuc a determinat-o pe suspecta Carmen Elisabeta Drăgoi, administrator al SC Reşedinţa Vârstnicilor, să încheie un contract cu Gheorghe Sturdza Paltin, prin care societatea a dobândit calitatea de promitent cumpărător alături de Dan Bengescu pentru suprafaţa de 43.277 ha, dobândită prin decizia civilă nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la preţul de 2.500 de euro/ha. Preţul tranzacţiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decât valoarea de piaţă, întrucât contractul masca, în cuprinsul său, şi cumpărarea de influenţă de la autorităţile din judeţul Bacău”, se spune în comunicatul DNA.

Anchetatorii arată că Reşedinţa Vârstnicilor SRL are ca asociat unic pe Majura Limited, cu sediu social în Cipru, persoană juridică cipriotă al cărei asociat real este Andrei Hrebenciuc.

„Prin disimularea adevăratei naturi a provenienţei folosului primit de Viorel Hrebenciuc (dobândirea anumitor drepturi), Andrei Hrebenciuc l-a ajutat pe acesta din urmă să comită infracţiunea de trafic de influenţă. Toate persoanele implicate cunoşteau faptul că s-a stabilit un preţ mult mai mic decât cel real, deoarece diferenţa de preţ ce urma să fie obţinută din vânzarea pădurii reprezenta folosul lui Hrebenciuc Viorel şi al lui Bengescu Dan Costin în schimbul exercitării de influenţe faţă de funcţionarii cu atribuţii privind punerea în executare a deciziei nr. 231/R/2012”, mai arată DNA.

DailyBusiness
Se dau 55 de euro pentru o categorie de români. Iată cine poate beneficia
Spynews
Andreea Bostănică a împlinit 20 de ani! Ce surpriză incredibilă i s-a făcut în Paris / VIDEO
Bzi.ro
Este despărțirea anului în show-bizz-ul românesc! Cântărețul și-a găsit deja altă iubită!
Fanatik.ro
Comuna din România care va avea aeroport. Prețul terenurilor în zonă va exploda
Capital.ro
O legendă a televiziunii s-a stins! A fost un actor cu un suflet extraordinar și o inimă de aur
Playtech.ro
Cum arăta Neti Sandu în tinerețe. De NERECUNOSCUT, imagini uitate cu celebra prezentatoare
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Alimentul fără de care nu se poate face mâncare se scumpește chiar înainte de sărbători
Adevarul
Experții încearcă să ghicească reacția Israelului la atacul iranian: următoarea mișcare poate determina cursul războiului
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Se ține post pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva? Ce spune preotul
Spynews
Florin Salam, declarație superbă de dragoste pentru Roxana, de ziua lui! / VIDEO
Evz.ro
Simona Halep a spus DA! Românca a confirmat evenimentul din februarie
Ego.ro
De nerecunoscut! Mircea Geoană, cu părul lung și creț, ăn TINEREȚE! Imagini unice
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Un bărbat a fost atacat de urs în plină zi, în județul Suceava! În ce stare se află victima, după atacul violent
Cancan.ro
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de arestare în acest dosar. Măcel în casa lui Pițurcă Jr.
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani. Pot ridica 3.000 de lei de la Primărie
StirileBZI
Nu se mai dau ajutoarele de la stat! Dacă ai o mașină ce valorează mai mult de 15.000 de euro, nu mai primești nimic!
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Rămășițele lui Diego Maradona vor fi transferate la un mausoleu în Buenos Aires
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare COMPLETĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cel mai bun moment pentru a merge în safari nu este atunci când v-ați aștepta