1.500 de câini, înregistraţi de persoane fizice, în ultima lună, în Capitală

Aproape 1.500 de câini cu deţinător persoană fizică au fost înregistraţi la ASPA, în timp ce niciun ONG nu a înregistrat vreun exemplar, în prima lună de la punerea în aplicare a unei hotărâri ce prevede că cetăţenii, dar şi persoanele juridice trebuie să îşi declare câinii deţinuţi.
Iulian Tudor
08 aug. 2013, 11:46
1.500 de câini, înregistraţi de persoane fizice, în ultima lună, în Capitală

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a înregistrat, din 8 iulie până în 7 august, în prima lună de la punerea în aplicare a noilor prevederi ale Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 145/2013 privind controlul reproducţiei câinilor în Capitală, un număr de 1.461 de câini cu deţinător persoană fizică, în timp ce niciun reprezentant al organizaţiilor neguvernamentale nu a înregistrat vreun exemplar canin, se arată într-un comunicat al instituţiei, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, pentru înregistrarea câinilor, 1.142 de persoane au folosit serviciile de e-mail, 251 de persoane au trimis documentele prin fax, iar alţi 68 de cetăţeni au folosit servicii de curierat, sau au depus documentele la sediul administraţiei.

Reprezentanţii ASPA mai arată că în prezent, un număr de 57 de înregistrări sunt în curs de validare, pentru că nu a fost respectată procedura, prin faptul că deţinătorii nu şi-au microcipat animalele.

„Deşi este o perioadă a concediilor, aproape o mie cinci sute de cetăţeni au reuşit să-şi înregistreze câinii în baza de date a administraţiei, în decurs de o lună. După sfârşitul verii, numărul acestora va creşte cu siguranţă în fiecare lună”, susţine Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.

Cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii cu privire la procedura de înregistrare a câinilor la http://www.aspa.ro/inregistrare-caini/procedura-de-inregistrare, se mai arată în comunicat.

Potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind controlul reproducţiei câinilor în Capitală, persoanele fizice şi juridice care deţin câini mai mari de patru luni trebuie să îi declare la ASPA. Începând cu data de 6 ianuarie 2014, neînregistrarea câinilor detinuţi pe raza municipiului Bucureşti va fi sancţionată cu amendă în cuantum de 3.000 de lei.

Vezi şi: HARTA câinilor maidanezi din Capitală. Care sunt zonele unde rişti cel mai tare să fii muşcat

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. La volan era un adolescent de 16 ani
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!