1.738 de amenzi, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat 1.738 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 242.880 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în 24 de ore, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

RomaniaTV.net
11 iul. 2020, 10:22
1.738 de amenzi, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19

Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.738 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 242.880 de lei.

 

Premierul Orban anunţă controale la terase, pieţe, supermarketuri, benzinării, în transportul public în contextul răspândirii COVID-19

Premierul Ludovic Orban le-a cerut prefecţilor şi şefilor de instituţii deconcentrate să amplifice controalele pentru a asigura respectarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor. Orban a cerut controale ample la terase, restaurante, piețe, supermarketuri, benzinării, transport public sau parcuri pentru a asigura respectarea regulilor în vederea evitării răspândirii coronavirusului. De asemenea, premierul nu exclude ca unele cluburi să fie închise.

„Este clar că există zone şi activităţi unde ne confruntăm cu o încălcare mai gravă a regulilor, unde există riscuri majore pentru sănătatea cetăţenilor care participă la aceste activităţi sau intră în contact cu alţi oameni. Din cauza asta va trebui să concentrăm toate eforturile noastre în primul rând către aceste zone astfel încât să putem fi eficienţi, iar măsurile pe care le luăm să aibă rezultatele scontate. Obiectivul nostru clar este acela de a ne asigura că orice actor instituţional din zona publică sau privată este angajat în respectarea regulilor. De asemenea, aceia care nu respectă regulile vor fi sancţionaţi în conformitate cu prevederile legii. Este clar că avem, pe baza analizei pe care am desfăşurat-o, o creştere a numărului de cazuri, iar această creştere a numărului de cazuri ne indică printre zonele prioritare centrele urbane. De asemenea, este clar că pe litoral sau în staţiuni, staţiuni de munte sau în alte zone există încălcări semnificativ ale regulilor”, a declarat, la începutul şedinţei, Ludovic Orban.