1 IUNIE 2016. Vezi unde îţi poţi duce copilul de Ziua Copilului 2016 în Bucureşti

ZIUA COPILULUI 2016. ZIUA COPILULUI 2016 va fi marcată în Capitală în acest an de numeroase spectacole, târguri, concerte şi expoziţii pentru cei mici. De asemenea, copiii pot participa la concursuri de desene pe asfalt.
Romania TV
31 mai 2016, 19:27
1 IUNIE 2016. Vezi unde îţi poţi duce copilul de Ziua Copilului 2016 în Bucureşti

ZIUA COPILULUI 2016,1 IUNIE 2016, ZIUA COPILULUI 2016. Ziua de 1 IUNIE este în multe țări o sărbătoare pentru copii. În România, ZIUA COPILULUI se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 IUNIE. În această zi toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.

Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie”, copilăria.

În Parcul Alexandru Ioan Cuza va avea loc un eveniment cu jocuri şi concursuri care se va desfăşura pe parcursul întregii zile. Copiii vor fi întâmpinaţi cu jocuri, expoziţii, muzică, dans şi concursuri cu premii.

De asemenea, cei mici sunt aşteptaţi şi în Parcul Lumea Copiilor, la Târgul de Ziua Copiilor, unde se vor putea bucura de trenuleţe, tobogane, castele gonflabile şi activităţi recreative şi culturale, pe fundalul unor spectacole şi concerte susţinute în aer liber.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează miercuri, 01 iunie, Ziua Porţilor Deschise, eveniment care se va desfăşura între orele 08.00 – 13.00, la care participanţii vor putea vedea atât activitatea structurilor din instituţiile subordonate MAI, cât şi tehnica expusă de acestea. Sala de videoconferinţe va fi deschisă publicului, în timp ce în parcarea instituţiei copiii vor putea urmări exerciţii ale poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor şi demonstraţii ale câinilor special antrenaţi pentru intervenţii. Tot în parcare vor fi expuse şi două elicoptere, unul SMURD şi unul de poliţie.

La Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” copiii cu vârste de până la 18 ani vor avea intrarea liberă. Muzeul va fi deschis între orele 10.00 – 20.00 pentru expoziţia permanentă. Participanţii vor putea vedea o parte din cele peste 2 milioane de piese ale colecţiilor Muzeului. Copiii vor afla informaţii distractive despre biodiversitatea României, dar şi despre fauna mondială, originile şi evoluţia vieţii, paleontologie, lumea insectelor sau complexitatea speciei umane. Anul acesta, copiii vor putea vedea în premieră în România Diodrama. Proiectul atrage atenţia publicului asupra consecinţelor tăierii ilegale de păduri, potrivit unui comunicat al Muzeului.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi va întâmpina pe copii, începând cu orele 10.00 la „Conacul Golescu Grant”, cu o petrecere. Activităţile propuse în acest loc vor fi prezentate de copiii care frecventează cursurile gratuite de canto, dans, karate şi teatru.

Începând cu orele 17.00, copiii sunt aşteptaţi la standul Israel din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, în Pavilionul C4 Romexpo, la un program special de desenat şi colorat. În curtea Romexpo, pentru prima dată în istoria Bookfest va fi organizat un program de desene cu creta pe asfalt.

1 IUNIE ZIUA COPILULUI. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus ZIUA COPILULUI. În 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children’s Day). În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

Vezi si: Restricţii de circulaţie începând de miercuri, 1 IUNIE, în zona Piaţa Sudului

1 IUNIE ZIUA COPILULUI. 1 iunie, Ziua Copilului, trebuie să însemne multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuţe noi, jocuri şi distracţii în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări.

1 IUNIE ZIUA COPILULUI. 1 iunie, Ziua Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

1 IUNIE ZIUA COPILULUI. În România, copiii sărbătoresc Ziua Copilului participând la activități distractive, concursuri cu premii și desene pe asfalt. Fiindcă sunt sărbătoriți, cei mici se bucură și de multe cadouri atât din partea părinților, cât și a altor membri ai familiei. De obicei copiii români nu beneficiază de o zi liberă de la școală pentru a sărbători Ziua Copilului, însă în acest an sărbătoarea coincide cu a doua zi de Rusalii, zi care este considerată legal zi liberă.

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Parcul din România care se va transforma de Paște 2025. Sunt așteptați turiști din toate colțurile țării pentru a vedea carnavalul
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România! Termen până pe 14 aprilie 2025
Playtech.ro
Scărlătescu a răbufnit după declaraţia Doinei Teodoru despre despărţire! Nu s-a putut abţine şi...
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Fost consilier al președintelui Zelenski: „România trebuie să construiască un bloc est-european ce poate rezista valurilor care vin”
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Aberația din legea RCA. Ce pățești când îți cumperi mașină
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Peste 20 de persoane au murit în urma unui incendiu la un azil de bătrâni, în China
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o legendă. A fost unul dintre cei mai iubiți români. Nu-l vom uita niciodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
O tânără de 17 ani s-a trezit cu boala "plămânilor popcorn" după ce a vapat în secret. Avertismentul disperat al mamei sale: "Este o afecțiune mortală și incurabilă"
Un nou proces pentru reluarea turului doi al alegerilor prezidențiale a ajuns pe masa ICCJ. Prima decizie a judecătorilor
MediaFlux
Alerte meteo ANM cod galben și cod portocaliu în toată țara. Vreme deosebit de rece, vânt, brumă şi îngheţ la sol
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu