1 IUNIE ZIUA COPILULUI. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus ZIUA COPILULUI. În 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children’s Day). În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.
1 IUNIE ZIUA COPILULUI. „Copiii sunt conştiinţa omenirii şi ea are obligaţia să asigure copilul cu tot ce are mai bun”, se menţionează în unul din cele zece principii ale Declaraţiei Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.
1 IUNIE ZIUA COPILULUI. 1 iunie reprezintă Ziua Copilului, ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.
1 IUNIE ZIUA COPILULUI. Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie”, copilăria.
1 IUNIE ZIUA COPILULUI. 1 iunie, Ziua Copilului, trebuie să însemne multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuţe noi, jocuri şi distracţii în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări.
1 IUNIE ZIUA COPILULUI. 1 iunie, Ziua Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.
1 IUNIE ZIUA COPILULUI. În România, copiii sărbătoresc Ziua Copilului participând la activități distractive, concursuri cu premii și desene pe asfalt. Fiindcă sunt sărbătoriți, cei mici se bucură și de multe cadouri atât din partea părinților, cât și a altor membri ai familiei. De obicei copiii români nu beneficiază de o zi liberă de la școală pentru a sărbători Ziua Copilului, însă în acest an sărbătoarea coincide cu a doua zi de Rusalii, zi care este considerată legal zi liberă.