Cele mai multe locuri de muncă vacante se regăsesc în Cluj, 20101 posturi, urmat de municipiul Bucureşti cu 1034 de locuri şi Iaşi cu 674 de poasturi de muncă vacante.
La polul opus, cu cel mai puţine locuri de muncă diponibile se regăseşte Mehedinţiul cu doar 34 de locuri de muncă, Galaţiul, unde persoanele fără muncă nu au la dispoziţie decât 37 de locuri de muncă vacante şi Bacău cu 43 de locuri de muncă neocupate.
La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 869 locuri de muncă, după cum urmează: ingineri şi subingineri (inginer mecanic- 42, inginer de sistem software- 24, inginer construcţii civile, industriale şi agricole- 21 etc.), programator- 57, asistent medical generalist- 56, consilier financiar-bancar-22, formator- 17, consilier vânzări asigurări-16 etc.
Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 9.959 locuri de muncă. 760 dintre acestea se adresează muncitorilor necalificaţi la asamblarea, montarea pieselor, 680 vizează angajarea de confecţioneri-asamblori articole textile şi 566 de locuri de muncă vacante aşteaptă manipulatori marfă.
Mai sunt disponibile locuri de muncă pentru şoferi autocamion/maşină de mare tonaj, vânzători, sudori, îngrijitor clădiri, ospătari…etc. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php , unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.