10 lucruri pe care nu le ştiai despre faţetele dentare

89% dintre pacientii care au ales tratamente de estetica dentara au observat imbunatatiri la stima de sine, iar cei din jur i-au considerat a fi mai atractivi dupa aceste proceduri. Primavara aceasta se poarta zambetul stralucitor, iar fatetarea acestora reprezinta solutia ideala cu efecte nu doar la nivel de estetica, dar si psihic.
Roxana Gagiu
07 mart. 2017, 20:14
10 lucruri pe care nu le ştiai despre faţetele dentare

„Fatetarea dintilor este una dintre metodelede estetica dentara pe careo utilizez pentru a imbunatati aspectul dintilor pacientilor.Fatetele acopera partea frontala a dintilor si suprafetele decolorate sau neuniforme. Acestea estompeaza defectele dentaresi fac ca dintii sa arate mai sanatosi si mai frumosi”, afirma dr. Remus Stratulat, medic estetica dentara in cadrul Clinicii Dental One.

Dr. Remus Stratulat ne spune 10 lucruri interesante despre fatetele dentare, pe care trebuie sa le cunoasca orice pacient care isi doreste un zambet perfect in aceasta primavara.

Fatetele dentare pot dura mai mult de un deceniu. Rezistenta fatetelor din ceramica este foarte mare si pastrand o igiena orala impecabila ele pot rezista toata viata. Singurele riscuri sunt legate de sanatatea dintilor, sanatate care trebuie mentinuta indiferent daca purtam fatete sau nu.

„Rezistenta fatetelor din ceramica este foarte mare si pastrand o igiena orala impecabila ele pot rezista toata viata. Singurele riscuri sunt legate de sanatatea dintilor, sanatate care trebuie mentinuta indiferent daca purtam fatete sau nu. Materialele din care se facfatetele dentaresunt extrem de durabile, nu-si schimba forma si nu se coloreaza, indiferent de alimentatie”, explica dr. Remus Stratulat.

Se personalizeaza perfect. Fatetele sunt complet personalizabile pentru a se potrivi hartii dentare unice a fiecarui pacient. Pentru ca rezultatul sa fie unul perfect, procedura de aplicare a fatetelor este una complexa si exista etape intermediare de analiza si proba.

„Culoarea fatetelor nu trebuie intotdeauna sa fie stralucitoare, de culoare alba. Daca se alege fatetarea unui singur dinte, specialistul va potrivi nuanta acesteia cu culoarea dintilor existenti. In cazul in care pacientul doreste sa aiba dantura mai alba, se poate face la cerere o albire profesionala”, spune specialistul.

Nu necesita intretinere speciala. In afara de rutina de zi cu zi alcatuita din periaj si folosirea atei dentare(sau dus bucal), nu este nimic altceva ce trebuie sa faci pentru a mentine calitatea fatetelor dentare. Fatetele nu se pun pe toti dintii, doar pe cei expusi cand vorbim, zambim. In cazul in care dintii nu se vad atunci cand radem, fatetele nu ne folosesc.

Nu necesita perioada de recuperare. In timp ce cele mai multe proceduri dentare au nevoie de saptamani de pregatire si recuperare, tratamentul cu fatete dentare este un proces mult mai rapid, pana la 10 zile. Odata ce au fost cimentate, poti pleca de la medicul specialist in estetica dentara fara nicio problema, fara a avea restrictii.

Rezistente la colorarea din cauza alimentelor. Datorita calitatii superioare a fatetelor din ceramica, acestea sunt rezistente in mod natural la petele care in mod obisnuit apareau pe suprafata dintilor. Fatetele sunt, de asemenea, foarte usor de curatat si de obicei nu implica nimic mai mult decat periajul regulat si corect.

Rezultate rapide. De la pregatirea fatetelor la aplicarea lor sunt necesare doar 2-3 vizite la medicul stomatolog. In comparatie cu alte proceduri stomatologice, fatetele ofera o solutie rapida pentru pacientii care vor sa aiba un aspect frumos al tuturor dintilor.

Procedeul nu implica riscuri sau devitalizare. Procedura de aplicare a fatetelor dentare este minim invaziva. Singurul risc este sa se decimenteze, insa aceasta problema se rezolva usor, chiar daca se pierde fateta. In cazul tratamentului estetic cu fatete dentare nu este necesara devitalizarea dintilor.

Au rol dublu. Scopul fatetelor nu este doar estetic, ele si protejeaza suprafata dintelui. Ajuta foarte mult persoanele cu smaltul subtire, care acuza durere la stimuli externi, precum bauturi reci sau calde.

„Desi sunt foarte subtiri, aceste restaurari minunate protejeaza dintii de elementele nocive. Daca inainte se simtea o durere dentara din cauza alimentelor calde sau reci, acestia vor avea o mai buna izolare dupa tratamentul cu fatetele dentare”, completeaza specialistul.

Nu se aplica in cazul afectiunilor dentare. Daca ocluzia nu este corecta si este necesar aparatul ortodontic, nu se aplica fatete dentare.In cazul pacientilor care sufera de bruxism sever, fatetele se pot sparge de aceea, in general, nu se aplica fatete in aceasta situatie.

Nu necesita o slefuire accentuata a dintilor. In etapa de pregatire, in anumite cazuri, este necesara o minima slefuire, astfel incat sa se obtina forma ideala a viitoarei danturi.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 21 aprilie 2025. Fecioara este atrasă de tentații
Capital.ro
Adio, maestre! S-a mai stins unul din marii noștri actori. A părăsit scena vieții după 40 de ani de aplauze
Playtech.ro
Câți câini sau pisici ai voie să ții într-un apartament. Legea e clară, dar puțini o cunosc
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Imagini cu oameni luați pe sus din sălile de sport pentru a fi înrolați în armata rusă. Sunt vizați în special imigranții
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Ținutul care a fost al României pentru o scurtă perioadă. Ce spun localnicii despre țara noastră
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Cel puțin 148 de persoane și-au pierdut viața în urma unui naufragiu! Ambarcațiunea a luat foc și s-a scufundat
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor al României s-a stins în noaptea de Înviere. Bobonete: Ce seară ți-ai ales, fix stilul tău!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Superstiții populare de Paște: Ce se spune că aduce noroc și ce trebuie evitat?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație