10 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat dimineaţa pentru a fi sănătos

Huffington Post a realizat un „ghid al persoanelor sanatoase” din care putem invata cum sa ne incepem ziua intr-un mod corect.
Alina Costache
03 apr. 2022, 17:55
10 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat dimineaţa pentru a fi sănătos

Auzim alarma care suna dimineaţa si o anulam de cateva ori. Apoi, cand ne dam seama ca este deja taziu, sarim din pat, fugim repede la baie, ne imbracam cu ce nimerim din sifonier si, eventual, luam cu noi o cafea pe care sa o bem pe drumul catre munca, promitandu-ne ca incepand de maine ne vom schimba programul haotic.

Exista, totusi, si persoane care nu se incadreaza in aceasta categorie si care au reusit sa isi faca un program matinal din care fiecare dintre noi ar trebui sa invete. Huffington Post a realizat un „ghid al persoanelor sanatoase” din care putem invata cum sa ne incepem ziua intr-un mod corect.

1. Oamenii sanatosi isi stabilesc un program de odihna si il respecta cu sfintenie
Haosul din rutina zilnica poate fi eliminat prin stabilirea unei ore de culcare si respectarea ei in fiecare zi.
Acest lucru poate parea foarte ciudat, in special pentru adulti, dar este un obicei sanatos. Corpul nostru o ia razna daca intr-o seara ne culcam la 22:00, intr-o alta la miezul noptii si tot asa. Ora de culcare este un izvor de energie, asa ca trebuie sa ne fixam una pe care sa o respectam in fiecare zi.

Greşeala pe care mulţi o fac la micul dejun. Tu ştiai de acest „mic secret”?
2. Se trezesc devreme, pe la ora 6
Daca avem suficient timp pentru a duce la bun sfarsit toate ritualurile de dimineata, intreaga zi va fi mai fructuoasa. Eliminarea unor obiceiuri aparent banale, precum a face patul imediat ce ne-am trezit, ne ajuta sa ne imbunatatim randamentul pentru ziua respectiva.

3. Apa bauta dimineata este elixirul oamenilor sanatosi
Este bine sa ne hidratam dimineata, intrucat este posibil ca in timpul somnului sa nu ne trezim ca sa bem apa. Apa consumata dimineata, pe stomacul gol, pune in miscare metabolismul. „Nimeni nu isi doreste ca urina sa sa fie de culoare galben inchis. Asta inseamna ca persoana este deshidratata. Apa ne ajuta sa reglam nivelurile de sodiu din corpul nostru”, afirma Angie Knudson, o maratonista in varsta de 34 de ani.

Ingredientul banal pe care să-l pui în cafea pentru a avea o zi de vis. Câte ceşti de cafea sunt recomandate pe zi
4. Fac miscare dimineata
Exercitiile facute dimineata vor da oricarei persoane un plus de energie. Alfred Gallegos, un antrenor personal din California, spune ca dimineata nimeni nu are nicio scuza pentru care sa nu se miste putin, intrucat corpul este relaxat si nu poti spune ca esti obosit, doar te-ai trezit din somn.

5. Un mic dejun consistent si variat nu lipseste din rutina unui om sanatos
Micul dejun este cea mai importanta masa a unei zile. El furnizeaza corpului energia necesara pentru intreaga zi. „Eu mananc dimineata opt albusuri de ou cu spanac, rosii, napi si avocado. Acest preparat contine tone de proteine si grasimi benefice din avocado”, povesteste Michael Dreishpoon, in varsta de 50 de ani, care merge la sala de sase ori pe saptamana.

6. Meditatia de dimineata este foarte importanta pentru sanatate
Exista mai multe modalitati de meditatie, insa dimineata, imediat dupa ce ne-am trezit sau dupa ce ne-am facut exercitiile, este cel mai potrivit moment. Meditatia te ajuta sa te mobilizezi si te stabilizeaza din punct de vedere emotional. Oamenii care au acest obicei declara ca cele cateva minute de meditatie le dau putere pentru intreaga zi.

 

7. Oamenii sanatosi isi fac timp sa citeasca dimineata
Cititul dimineata aduce multe beneficii, de la eliberarea stresului pana la punerea in functiune a creierului. Cei care si-au pus la punct un astfel de program spun ca lectura de dimineata ii ajuta sa inceapa ziua cu mai mult optimism.

8. Tin un jurnal
Tinerea unui jurnal are o serie de beneficii, insa daca scriem in respectivul jurnal dimineaţa, atunci vom fi mai creativi, mai disciplinati si vom capata mai multa incredere in noi insine.

9. Muzica este o modalitate de a-ti incepe dimineata
Muzica activeaza creierul, astfel ca, pentru o viata sanatoasa este foarte bine sa o ascultam dimineata sau in drum spre serviciu.

10. Spune „Te iubesc!” in fiecare zi si vei fi mai sanatos
Printre obiceiurile marunte care ne ajuta sa ne imbunatatim viata si starea de sanatate se numara si aprecierile si cuvintele pe care le spunem in cuplu, in familie sau in grupul de prieteni. A rosti zilnic cuvintele „Te iubesc!” te ajuta sa eliberezi stresul si sa ai o zi buna, per ansamblu.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul crescut de români doar pentru plăcerile străinilor. Are o carne bogată în proteine, dar care ajunge imediat la export. Magazinele din România nu sunt interesate și statul nici măcar nu mai știe numărul exemplarelor
Capital.ro
Anunț pentru toți românii cu buletin și card bancar. E complet gratuit. Statul te ajută
Playtech.ro
AVEM decizia TAS pentru Sabrina Voinea și Ana Bărbosu! Total neaşteptat ce măsură s-a luat
DailyBusiness
Alertă în România! ADIO murături în 2024
Adevarul
Prezență bizară în zona centurii localității Florești din Cluj. A fost apelat 112, polițiștii fac căutări
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Schimbarea domiciliului. Obligațiile pe care mulți le ignoră
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
TAS a decis: vești CRUNTE pentru Sabrina Voinea. E sau nu corect verdictul lor final?! Tu ce părere ai?
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam. Am aflat odată cu voi”. Mesajul transmis de artist în mediul online
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Marea vedetă s-a stins la 55 de ani: Te vom purta în gând
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al ministrului Sănătății
MediaFlux
AMENZI pentru PERSOANELE FIZICE! AU ÎNCEPUT CONTROALELE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!