Mitul 1 despre corpul uman: Dacă ieşi afară cu părul ud în mijlocul iernii, vei răci
Chiar dacă pare logic nu există o conexiune directă între cele două. Cel mai adesea oamenii răcesc din cauză că au tendinţa de a aduna viruşii în interior, iar aceştia se răspândesc mult mai rapid. S-au făcut multe experimente în care s-a investigat relaţia temperatură-boală însă nu s-a confirmat că oamenii răcesc din cauza temperaturilor scăzute. Mai mult, unii dintre oamenii de ştiinţă susţin că frigul ar stimula sistemul imunitar ceea ce ajută organismul să se protejeze mai bine împotriva răcelii şi gripei.
Mitul 2 despre corpul uman: Dacă citeşti pe întuneric, acuitatea vizuală va avea de suferit
Deşi este adevărat că dacă citeşti având o lumină slabă, ochii tăi vor fi solicitaţi mai mult, nu există nici o dovadă care să susţină că acest obicei îţi scade acuitatea vizuală. Ca orice alt muşchi şi ochii vor obosi încercând să se focuseze pe textul mic la o lumină slabă şi se pot chiar usca. Însă această oboseală nu este ireversibilă, decât dacă citeşti doar pe întuneric, tot timpul.
Mitul 3 despre corpul uman: Trebuie să bei zilnic 8 pahare de apă
Acest mit îşi are originea în anul 1945 în SUA, când o agenţie guvernamentală a recomandat ca oamenii să bea 8 pahare de fluide pentru a fi sănătoşi. În vreme ce termenul 8 pahare este un fapt, oamenii n-au observat că experţii vorbeau de fluide, ceea ce include şi cafeaua, sucul etc. ca să nu mai amintim şi de faptul că mâncarea conţine multă apă. Astfel încât, dacă îţi este sete bea apă, dacă nu, nu.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.