Mai multe case au luat foc, inclusiv o mănăstire de călugărițe catolice, a declarat oficialul local Firman Yosef. Salvatorii continuă să caute cadavre sub casele prăbușite.
Printre cele 10 persoane decedate, se află și un copil. Trupurile neînsuflețite au fost recuperate de pe o suprafață de 2,4 mile în jurul craterului, potrivit Reuters
Cel puțin 10.000 de persoane au fost afectate de erupție în șase sate din districtul Wulanggitang și patru din districtul Ile Bura. Acestea au fost adăpostite în școlile din apropiere, transformate în adăposturi temporare.
Nivelul de pericol a fost ridicat la cel mai înalt grad, iar zona de excludere a fost mărită de peste două ori.
Citeste si Vulcanul Stromboli a erupt, fluxul masiv de lavă a ajuns în mare
O călugăriță din satul Hokeng a murit, iar o alta este dată dispărută, a confirmat șeful Fundației Sfântul Gabriel, Agusta Palma.
Fotografii și videoclipuri distribuite pe rețelele de socializare arată resturi vulcanice acoperind casele până la acoperișuri în sate precum Hokeng.
Este a doua erupție vulcanică din Indonezia în decurs de două săptămâni.
Muntele Marapi, din vestul Sumatrei, unul dintre cei mai activi vulcani din țară, a erupt pe 27 octombrie, dar erupția de atunci nu s-a soldat cu pierderi de vieți omenești. Indonezia experimentează erupții frecvente din cauza poziției sale pe „Cercul de Foc” din Pacific, o zonă de intensă activitate vulcanică și seismică.
În decembrie anul trecut, o erupție la unul dintre cele mai active vulcane din țară, Muntele Marapi din Sumatra de Vest, a ucis cel puțin 24 de alpinisti, majoritatea fiind studenți la universitate.