Potrivit The Thelegraph, autorităţile coreene au cheltuit 10 milioane de dolari pentru construirea unei statui de 23 de metri în capitala ţării, Phenian. Alte şapte statui asemanătoare în valoare de 50 de milioane de dolari au fost construite în alte oraşe ale ţării de la moartea lui Kim din decembrie 2011.
Coreea de Nord a folosit alte 25 de milioane pentru înscripţionarea a 3,200 de monumente aflate prin toată ţara cu numele lui Kim-Jong Il . Aceste monumente au fost ridicate în anii 90′ pentru celebrarea unui alt dictator, Kim Il-Sung, dictatorul care a condus Coreea de Nord din 1948 până în 1994, monumente numite „Turnuri ale vieţii eterne”. Alte 20 de milioane de dolari au fost cheltuite pentru pictarea a 20 de milioane de portrete ale fostului dictator, în timp ce doar un milion de dolari au costat insignele ce reprezentau cei doi foşti oameni politici împreună.
Pentru a încerca să acopere aceste cheltuieli, nord coreenilor care lucrează în afara ţării li s-au cerut donaţii de 150 de dolari pentru fiecare persoană. De asemenea, ţara împrumută bani cu dobânzi de până la 40% din Rusia şi alte bănci din Asia şi Europa.
Kim Jong-Un a devenit liderul suprem după moartea tatălui, la doar 29 de ani. Astfel el a devenit cel mai tânăr om de stat. Analiştii cred că încercările tânărului preşedinde de a construi un cult al personalităţii în jurul familiei are intenţia de a consolidat sprijinul publicului pentru el.„Viaţa în Coreea de Nord s-a îmbunătăţit atunci când bunicul actualului preşedinte era la putere şi a devenit mai aspră sub conducerea lui Kim Jong-il. Populaţia îşi aduce aminte de acest lucru, şi liderul din prezent vrea să fie văzut drept imaginea în oglindă a bunicului său.”, a declarat Bradley K. Martin, unul din cei mai importanţi autori privind Coreea de Nord şi de dinastia Kim.