Remedii pentru simptomele gastritei
Primele simptome pe care le simți atunci când ai gastrită sunt arsurile la nivelul stomacului, senzația de greață, balonarea și uneori chiar diareea. Mai rar apar și simptome precum durerile de cap sau amețelile. Iată ce poți consuma pentru a ameliora starea neplăcută:
Orezul fiert este bun pentru ameliorarea durerilor, pentru că joacă rolul de pansament. De asemenea, este bun și în cazul diareei – trebuie consumat fiert, fără sare, la început. Apoi poți adăuga și morcovi fierți (în cazul în care problema persistă mai multe zile).
Apa – dacă ai gastrită este indicat să consumi cât mai multă apă la temperatura camerei, astfel acidul gastric se diluează și nu vei mai simți arsurile.
Ceaiul de tei are, de asemenea, un efect calmant pentru stomac. Trebuie să îl bei neîndulcit și nu foarte fierbinte. De asemenea, ceaiul nu trebuie să fie foarte tare.
Cărbunele activat – sau cărbunele vegetal este un bun calmant al crizelor de gastrită, pentru că neutralizează rapid aciditatea din stomac.
Apa de cocos mai este bună atunci când vrei să calmezi durerile cauzate de gastrită. Apa de cocos relaxează stomacul și reduce aciditatea.
Tratamente naturiste pentru gastrită
Cartofi cruzi – în fiecare dimineață, pe stomacul gol, mănâncă două-trei felii de cartof crud. Gustul și textura nu sunt cele mai plăcute la început, însă te vei obișnui cu ele. Repetă în fiecare dimineață timp de cel puțin o lună. Și sucul de cartof crud are aceleași proprietăți, așa că dacă preferi să bei sucul, consumă un pahar în fiecare dimineață.
Lemnul dulce – planta este foarte aromată și în același timp este și una dintre cele mai des folosite pentru tratarea gastritei și a ulcerului. Cumpără de la plafar tinctură de lemn dulce și ia câte o linguriță diluată în 250 ml de apă, de patru ori pe zi, timp de o lună.
Mușețelul – floarea de mușețel are proprietăți anti-inflamatorii și relaxante și este folosit în prevenirea ulcerului și în tratarea gastritei. Bea ceai de mușețel neîndulcit în fiecare zi, la masă – însă atenție, ceaiul nu trebuie să fie tare! O linguriță de floare la o cană este de ajuns.
Argila (comestibilă) – este eficientă datorită proprietăților sale cicatrizante. În fiecare seară, pune o lingură de argilă în 100 ml de apă (atenție, nu se folosește lingură de metal) și lasă până dimineața. Dimineața, pe stomacul gol și cu jumătate de oră înainte de masă bea conținutul paharului, în prima săptămână. În săptămâna următoare, amesteci în pahar înainte să bei, ca să înghiți și argila. Cura se ține timp de 40 de zile.
Citeşte mai mult pe avantaje.ro