12 candidaţi s-au înscris în cursă pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa

12 candidaţi s-au înscris în cursă pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa, acolo unde Radu Mazăre a fost edil timp de 15 ani.
Iulian Tudor
27 apr. 2016, 18:56
12 candidaţi s-au înscris în cursă pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Municipal Constanţa, marţi, în ultima zi în care partidele politice, alianţele electorale, organizaţiile aparţinând minorităţilor naţionale şi independenţii îşi mai puteau depune candidaturile pentru alegerile locale, în lupta pentru Primăria Constanţa au intrat 12 candidaţi, trei dintre ei fiind independenţi, potrivit Mediafax.

Din partea PSD va candida viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, cel care de anul trecut exercită atribuţiile de primar al oraşului, după demisia lui Radu Mazăre. În vârstă de 42 de ani, este de profesie economist, conduce organizaţia municipală a PSD Constanţa din 2013 şi este de anul trecut şi preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa. Decebal Făgădău este viceprimar al municipiului Constanţa din anul 2009, iar înainte de a ocupa această funcţie a fost director al Complexului Muzeal şi de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Lui Decebal Făgădău, Partidul Naţional Liberal îi opune un candidat care nu a mai fost implicat până în prezent în politică, fostul rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, contraamiral de flotilă în rezervă, Vergil Chiţac. El a fost desemnat drept candidatul liberal la Primăria Constanţa încă din data de 3 februarie după ce s-a înscris în PNL Constanţa şi a fost numit şi la conducerea organizaţiei municipale a PNL Constanţa. Vergil Chiţac va împlini 54 de ani în luna septembrie.

Fostul prefect al judeţului Constanţa, preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, în vârstă de 46 de ani, este candidatul partidului lui Traian Băsescu pentru funcţia de primar al Constanţei. De profesie jurist, în perioada 1996 – 2000 Claudiu Palaz a fost consilier juridic în Primăria Municipiului Constanţa. Între 2001 şi 2006 a fost secretar general în cadrul Prefecturii Constanţa, iar apoi, până în 2009, a fost subprefect. Din 2009 a fost numit prefect al Constanţei, fiind înlocuit din funcţie în aprilie 2012 pentru a putea candida la alegerile locale, când a fost învins de Radu Mazăre.

Formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, aruncă în luptă un alt politician care a mai candidat pentru Primăria Constanţa, în 2012, şi a pierdut, senatorul Gigi Chiru. El a demisionat luna aceasta din PNL şi s-a înscris în ALDE, preluând conducerea Organizaţiei Municipale Constanţa a formaţiunii, tocmai pentru a putea intra în cursa pentru Primăria Constanţa. Gigi Chiru este jurist, are 50 de ani şi este la primul mandat de parlamentar, ajungând senator din partea PDL prin redistribuire, în colegiul uninominal 4 Constanţa. Chiru a fost copreşedinte al PDL Constanţa, iar după fuziunea cu PNL, în 2014, el a devenit vicepreşedinte al noului PNL. Senatorul Gigi Chiru a fost condamnat, în primă instanţă, la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru mită electorală.

Avocatul Dumitru Bădrăgan, în vârstă de 42 de ani, va candida pentru Primăria Constanţa din partea Partidului România Unită (PRU). În prezent preşedinte al organizaţiei judeţene a PRU, Bădrăgan a fost lider al Partidului Ecologist din România, candidând, în 2012, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Din partea PRM Constanţa va candida Nicolae Grosu, un economist în vârstă de 69 de ani, primar al oraşului Mangalia, timp de opt ani, înainte de 1989. Un alt economist, Sunay Omer, în vârstă de 47 de ani, va candida din partea Partidul Naţional Democrat. El este vicepreşedinte naţional al PND şi preşedinte al filialei locale a formaţiunii.

Cel mai tânăr dintre candidaţii pentru Primăria Constanţa este Claudiu Octavian Ceti, în vârstă de 30 de ani. De profesie jurist, el reprezintă Partidul Puterii Umaniste Social – Liberal.

Plasticianul Gheorghe Caruţiu, în vârstă de 59 de ani, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Constanţa, membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Profesionişti şi doctor în ştiinţe umaniste, a ales să candideze din partea PNŢCD pentru a funcţia de edil şef al Constanţei.

La start s-au aliniat şi trei candidaţi independenţi care îşi doresc să conducă oraşul Constanţa pentru următorii patru ani: Andrei George Popescu, Andrei Nicolae Tatu şi Ion Budi. Andrei George Popescu, preşedinte al Asociaţiei Constanţa Ia Atitudine, are 32 de ani, iar în urmă cu patru ani a candidat pentru un mandat de deputat din partea PP-DD. Andrei Nicolae Tatu are 32 de ani şi este economist, iar Ion Budi, 47 de ani, este de profesie navigator. Conform calendarului alegerilor locale, candidaturile vor rămâne definitive la data de 4 mai.

CITEŞTE ŞI: 20 de candidaţi şi-au depus candidatura pentru Primăria Generală a Capitalei

Spynews
TikTokerul Alin s-a întors la mama fiicei sale după despărțirea de Dana Badea. A recunoscut, cu ochii în lacrimi, că a iubit-o mereu pe Sibel: „A fost viața mea, credeți-mă” / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce au făcut 4 români la un restaurant din Thassos: “Să le fie rușine”
Capital.ro
UE a dat ordin. România e obligată să se conformeze: Directivele sunt obligatorii
Playtech.ro
ȘOC! Mariana Bitang a AJUNS de nerecunoscut! Doamna gimnasticii românești e SCHIMBATĂ total
DailyBusiness
Vouchere de 18.000 de lei. ASTĂZI S-A FĂCUT PRIMA PLATĂ!
Adevarul
Armata ucraineană avansează în Kursk și ia zeci de prizonieri. Rusia a început să-și retragă trupe din Ucraina
Spynews
Ema Uta, ținta hackerilor! Fosta iubită a lui Alex Bodi cere ajutor de urgență / FOTO
Spynews
Marina Almășan, primul interviu după problemele pe care le-a avut cu fostul iubit, Georgică Cornu: „Să îmi mai spăl puțin creierul”. Destinația în care a plecat vedeta TVR
Evz.ro
Aplicațiile Facebook și TikTok, interzise în timpul programului. Motivul din spatele deciziei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Experții în medicină avertizează! De ce NU trebuie să bei vara cafea
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Cât costă o porție de hamsie pe litoralul Mării Negre, în minivacanța de Sfânta Maria! Prețurile nu sunt deloc mici
Capital.ro
Mașinile sunt INTERZISE! Restricțiile se aplică începând cu 16 august, ora 18:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Moartă la 32 de ani după ce medicii i-au ignorat simptomele! De ce boală suferea, de fapt
substantial.ro
OMS declara mpox urgenta de sanatate publica de interes international
MediaFlux
Se dă și A DOUA MĂRIRE a pensiei. ANUNȚUL șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...