Cu cât mănânci mai repede, cu atât vei înghiţi mai mult aer, ceea ce poate duce la umflarea abdomenului şi la dureri abdominale. În general, oamenii înghit mai mult aer atunci când sunt stresaţi. În plus, fumatul, guma de mestecat şi ţinerea în gură a unor bomboane au exact acelaşi efect.
O mare parte din cantitatea de sânge aflată în corp, aproximativ 40%, este folosită de sistemul digestiv după masă. Astfel, hrana este absorbită şi distribuită în tot corpul. Tocmai de aceea, după ce ai mâncat, n-ar trebui nici să mergi la cumpărături sau să faci sport pentru că astfel sângele, care ar trebui să fie folosit de către sistemul digestiv va merge către muşchi pentru a-i ajuta pe aceştia să-şi facă treaba.
Saliva conţine enzime importante care ajută la descompunerea amidonului. Şi cu cât mesteci mai mult, cu atât mai uşor va fi mâncarea digerată şi, în acelaşi timp, aşa se reduc riscurile de a suferi o indigestie – blestemul clasic al executivilor stresaţi.
Deşi stresul este adesea asociat cu ulcerul duodenal, ceea ce mănânci poate fi cel mai important factor. Evită alimentele foarte picante sau mâncarea acidă şi scade şi cantitatea de alcool pe care o consumi de obicei
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.