13 reguli: când vorbim de relaxare, vorbim despre o eliberare departe de agitația și stresul din fiecare zi. Aceste ieșiri pot fi benefice pentru viață și pot vindeca tristețea și plictiseala, dar și cunoașterea unor locuri noi reprezintă un avantaj.
De asemenea, la pachet cu ieșirile și pierderea printre orașele captivante, există o serie de reguli de care ar fi bine să se țină cont pentru a avea o vacanță perfectă.
1. Nu mânca pâinea înainte să aducă și restul mâncării, în Franța. Încearcă să te abții din a gusta din pâine, chiar dacă este adusă înainte de restul mâncării sau dacă îți este foame. În Franța, pâinea nu este considerată un aperitiv, ci se servește împreună cu restul mâncării din farfurie.
Citește și Lonely Planet: Topul celor mai bune destinații turistice în 2023
2. Tot în Italia, nu cere cappuccino după masă. Italienii consideră cafeaua ca pe un aliment care te ajută la digestie și nu ca pe un desert. Așa că, în loc de cappuccino după masă, poți comanda un espresso.
3. Dacă te afli în Italia, nu cere extra parmezan sau ketchup. În caz că ți se face poftă de o pizza specific italiană sau o porție de paste, cererea extra de ketchup sau parmezan poate veni ca o ofensă la adresa bucătarului.
4. 2 ingrediente pe care să nu le ceri dacă ești în Portugalia. Dacă nu vrei să-i superi pe cei mai veseli oameni cu o energie pozitivă, nu cere sare și piper, deoarece dacă acestea nu se află pe masă deja, această cerere poate fi jignire la adresa bucătarului, dar și a gustului mâncării lor.
5. Nu refuza băutura în Rusia. Dacă refuzi o altă băutură în Rusia ești luat drept nepoliticos, deoarece potrivit tradiției rușilor, a oferi o băutură este un semn de încredere și prietenie.
6. Tot în Rusia să nu amesteci niciodată vodka cu altceva. Cum este vodka pentru ruși, este tequila pentru mexicani. Rușii nu combină vodka cu altceva, deoarece ei cred că îi strică gustul.
7. Nu da noroc cu bere dacă te afli în Ungaria, așa cum facem noi românii. Dacă dai noroc sau să închini un pahar, ungurii vor interpreta acest lucru ca un semn de impolitețe.
8. Chiar dacă ești stângaci, mănâncă întotdeauna cu mâna dreaptă în India. Indienii consideră că mâna stângă este folosită la baie, așadar la masă se folosește doar mâna dreaptă.
9. Nu mânca cu mâna dacă ești în Chile. Indiferent de felul de mâncare, în Chile mâncarea nu se atinge cu mâinile, se consideră lipsă de maniere.
10. Fără bacșiș în Japonia. Bacșișul este ceva normal în țările din Europa, însă pentru Japonia nu reprezintă ceva bun și va fi refuzat.
11. Nu mânca din farfuria individuală în Etiopia. Farfuriile individuale în Etiopia sunt văzute ca o risipă, iar toți oamenii mănâncă din mijlocul mesei, cu mâinile.
12. Evită să folosești furculița în Thailanda. Furculițele sunt utilizate pentru a umple lingurile atunci când mănânci.
13. Nu mânca tot când cinezi în China. Chinezii sunt de părere că dacă mănânci tot din farfurie este nepoliticos, indiferent dacă a fost bun sau nu. Mai mult, mâncarea lăsată în farfurie arată că a fost suficientă mâncare și că te-ai săturat.