Demisii în masă la Spitalul Floreasca din cauza noului manager. Sorin Păun, înregistrat în timp ce îi ÎNJURĂ pe medici

17 medici de la UPU SMURD de la Spitalul Floreasca din Capitală au anunțat că demisionează din cauza "presiunii psihologice" și a modului de comportare a managerului interimar al spitalului, medicul Sorin Păun.
Romania TV
31 aug. 2016, 12:12
Demisii în masă la Spitalul Floreasca din cauza noului manager. Sorin Păun, înregistrat în timp ce îi ÎNJURĂ pe medici

17 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care lucrează la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD, şi-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt trataţi într-un mod nedemn şi abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. „Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică şi modul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Opriţa.

Medicii demisionari au explicat, în faţa spitalului, că au ajuns la acest protest „extrem” din cauza managementului defectuos, care se răsfrânge asupra actului medical. Potrivit medicilor care au demisionat deja, şi alţi colegi de-ai lor urmează să îşi depună demisiile.

Vezi si: Managerul Spitalului Floreasca, prima reacţie după demisiile în masă din secţia UPU: Plecarea mea nu rezolvă o situaţie de fond

„Managerul a refuzat să semneze pentru achiziţionarea unor medicamente, iar din septembrie nu vor mai fi medicamente absolut deloc. Ne-am dat demisia, suntem în preaviz două săptămâni şi dacă nu se rezolvă ceva, ne găsim de lucru în altă parte”, a spus un alt medic.

„Din punctul nostru de vedere, peste două săptămâni SMURD Bucureşti se închide. Nu doar UPU SMURD Floreasca! Închidem avion SMURD, elicopter SMURD Bucureşti, maşinile cu medic, nu va mai exista dispecerat pe Bucureşti, care efectuează dispecerizarea şi pe toată regiunea de sud a ţării”, a spus un alt medic demisionar.

Întrebaţi cum s-au descurcat în lipsă de resurse, doctorii spun că s-au descurcat cum au putut, dar nu din resursele spitalului, cumpărând medicamente de la farmacie cu bani din propriul buzunar. „De două-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am rămas noi fără medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor şi la Ministerul Sănătăţii. S-au găsit soluţii, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au făcut achiziţii de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumpărat şi noi medicamente din banii noştri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie”, a mai spus un medic.

Anunţul privind demisia a 17 cadre medicale de la Floreasca a venit la câteva ore după ce pe Internet a început să circule o înregistrare audio făcută într-o sală de operaţii în care se aude cum managerul Sorin Păun îi jigneşte şi îi înjură pe alţi medici, unii dintre ei rezidenţi.

Medicii care şi-au prezentat demisiile sunt de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi au spus că, după plecarea lor unele intervenţii „nu vor mai fi făcute”.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...