2,3 miliarde de euro din fonduri europene, pentru Bucureşti. Gabriela Firea, întâlnire cu comisarul european pentru Politică Regională

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, a asigurat-o, joi, pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, cu ocazia unei întrevederi la Bruxelles, de sprijinul său și al serviciilor DG Regio pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană.
Filip Stan
08 sept. 2016, 17:49
2,3 miliarde de euro din fonduri europene, pentru Bucureşti. Gabriela Firea, întâlnire cu comisarul european pentru Politică Regională

„Înaltul oficial european a asigurat-o pe d-na primar general al Bucureștiului de sprijinul său și al serviciilor DG Regio pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană, între care o nouă stație de tratare a apelor reziduale, ce va deservi mai mult de un milion de locuitori; linia 5 de metrou, care va lega cartierul Drumul Taberei de zona centrală Eroilor; sistemul de gestionare a deșeurilor; sistemul de încălzire centralizată; centura Bucureștiului și linia 6 de metrou, ce va conecta Bucureștiul cu aeroportul Otopeni”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Corina Crețu a arătat că Bucureștiul este un partener important al Comisiei Europene în implementarea politicii de coeziune. Astfel, în perioada de finanțare 2014 — 2020, capitala României are alocate aproape 2,3 miliarde de euro, ceea ce reprezintă mai mult de 10% din Fondul European de Dezvoltare Regională și Fondul de coeziune pentru România.

„Bucureștiul este motorul creșterii economice a țării și se confruntă cu provocările unei metropole europene moderne”, a remarcat Corina Crețu, potrivit Agerpres.

În condițiile în care, în perioada de programare 2007 — 2013, unele dintre proiectele inițiate în Capitală au înregistrat întârzieri, Gabriela Firea a oferit asigurări că Bucureștiul va colabora strâns cu autoritățile de la nivel central, precum și cu Autoritatea de Management și cu Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov.

„I-am recomandat primarului general al Capitalei să dezvolte un plan privind implementarea proiectelor cu finanțare europeană, cu termene limită și cu o distribuire clară a responsabilităților, precum și să înceapă cât mai rapid pregătirea proiectelor pentru perioada 2014 — 2020”, a fost mesajul oficialului european.

De asemenea, comisarul european și-a arătat deschiderea pentru a sprijini eforturile PMB și ale autorităților naționale pentru identificarea nevoilor de investiții ale Bucureștiului.

Investițiile cu finanțare europeană în Capitală sunt realizate prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) și Programul Operațional Regional (POR).

În cazul POIM se au în vedere investiții în sectorul de management al deșeurilor, în sistemul de termoficare și de transport public subteran, estimate la un total de peste 2 miliarde de euro.

În ceea ce privește POR, investițiile prevăzute au o valoare totală de 336 milioane de euro și vizează refacerea clădirilor rezidențiale, a clădirilor publice și a iluminatului stradal, lucrări de întreținere a patrimoniului cultural, modernizarea drumurilor județene și reabilitarea terenurilor degradate, lucrări de îmbunătățire a mobilității urbane și a infrastructurii educaționale, cât și investiții în folosul comunităților dezavantajate, precizează sursa citată.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării noastre. Este limbă oficială și localnicii o folosesc în fiecare zi
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Declarațiile cutremurătoare ale bărbatului din București care își plimba iubita decedată într-un căruț. Cum ar fi murit, de fapt, femeia: "Am lăsat-o vie..."
Spynews
Moarte suspectă în cartierul bogaților. Andrei Versace a fost găsit fără suflare într-un apartament din blocul milionarilor | VIDEO
Evz.ro
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING NEWS. Andrei Versace, găsit mort în casă. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă, ultimele detalii
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia Majorează Taxele de Import Pentru Produse Din „Țări Neprietenoase”
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'