„Pe baza acordului semnat de statul român cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale şi Comisiei Europene s-a iniţiat o amplă acţiune de disponibilizare. În cazul CFR Marfă, este vorba despre plecarea a 2.500 de salariaţi până la sfârşitul lunii iunie, dacă în cursul întâlnirii pe care o vom avea în luna iunie cu reprezentanţii FMI nu vom reuşi să îi convingem că această cifră poate să scadă sub 1.500 de oameni. CFR Marfă este acum într-o situaţie mult mai bună decât era anul trecut, atunci când a fost vehiculată pentru prima dată cifra de 2.500 de disponibilizări. Concret, veniturile companiei au crescut cu 13-14%, a crescut în acelaşi timp şi volumul de transport prin încheierea a trei noi contracte, în paralel sporind şi volumul mărfurilor transportate cu 16%„, a spus Iulian Măntescu, potrivit Agerpres.
Potrivit acestuia, disponibilizarea a 2.500 de angajaţi ar periclita buna desfăşurare a contractelor recent încheiate.
„Dacă vor pleca 2.500 de oameni la sfârşitul lunii iunie, nu vom mai putea duce la bun sfârşit contractele pe care le-am încheiat recent. Tocmai de aceea, un reprezentant al sindicatului va face parte din comisia care va discuta, în luna iunie, cu reprezentanţii FMI, pentru a încerca diminuarea numărului de disponibilizări„, a mai spus preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă.
Nemulţumiţi de condiţiile muncă, angajaţii Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA au declanşat, pe 23 aprilie, un protest spontan care a determinat oprirea în staţiile de cale ferată, pe întreaga reţea feroviară, a 278 de trenuri de călători, în intervalul orar 7.00 – 9.00.