„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție avertizează asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supuși unii procurori care instrumentează dosarele aflate în atenția opiniei publice. Totodată, reiterează asigurarea efectuării unor anchete imparțiale și efective pentru aflarea adevărului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum și al stabilirii responsabilităților legale”, a precizat Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat de presă..
„In urma activităților desfășurate în cursul zilei de 17 august 2018 în dosarul privind anchetarea evenimentelor ce au avut loc cu ocazia mitingului organizat în București, zona Piața Victoriei, în data de 10.08.2018, evenimente care au avut ca rezultat rănirea mai multor persoane, numărul plângerilor înregistrate a ajuns la 238, fiind efectuate până în prezent 106 audieri.
Sunt în curs de desfășurare activități investigative pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violențelor, inclusiv din rândul forțelor de ordine”, se mai arată în comunicat.
Sursa citată mai precizează că în perioada 18-19 august 2018, între orele 9.00-14.00, se va desfășura activitate de relații cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu nr. 3 , sector 4, Bucureşti, iar începând cu data de 20 august 2018 se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, situat în Bulevardul Libertății nr. 12, sector 5, Bucureşti”.