24 de ani de închisoare pentru un arădean care a înşelat 46 de persoane cu locuri de muncă false

Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat, zilele trecute, în cazul arădeanului Gheorghe Claudiu Tudor, care fusese deferit justiţiei în 10 noiembrie 2015 pentru fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.
Ionela Marcu
06 mai 2016, 06:39
24 de ani de închisoare pentru un arădean care a înşelat 46 de persoane cu locuri de muncă false

Bărbatul fusese anchetat de DIICOT Arad după ce 46 de persoane înșelate cu locuri de muncă în străinătate au depus plângeri. Arădeanul a folosit numele unei societăţi comerciale în cadrul unui anunţ pe site-ul Mercador, în care prezenta oferte de muncă în ţări europene. El a fost prins după ce administratorul firmei a fost contactat telefonic, în 25 martie 2014, de una dintre victime, care îi cerea detalii cu privire la un contract de muncă în Germania, potrivit aradon.ro.

„În urma discuţiilor dintre cei doi s-a constatat că persoana vătămată a găsit pe internet, pe site-ul «Mercador», un anunţ privind posibilitatea angajării pentru a lucra în străinătate. Persoana vătămată a aplicat la acea ofertă trimiţând un e-mail la adresa indicată în anunţul publicat pe internet, primind la rândul său un e-mail cu toate detaliile precum şi un contract de angajare. Tot în acel e-mail i se solicita persoanei vătămate suma de 310 lei drept comision pentru procesarea dosarului de angajare, urmând ca acest comision să fie depus într-un cont”, se arată într-un document obținut de la anchetatori.

Administratorul firmei a constatat că pe contractul primit de victimă de la infractor exista o semnătură şi o ştampilă false.

În același mod au fost înșelate alte 45 de persoane, de la care arădeanul a încasat banii fără să ofere nimic în schimb, fiind vorba de câteva sute de lei în fiecare caz. Deși inițial a fost condamnat de Tribunalul Arad, în ianuarie 2016, la opt luni de închisoare, în urma apelului a primit un spor de 24 de ani de închisoare. Judecătorii Curții de Apel Timișoara au decis aplicarea pedepsei pentru fiecare dintre victimele sale.

„În baza art.38 alin.(2) şi art.39 alin.(1) lit.b) Cod penal contopeşte pedepsele principale stabilite de prima instanţă pentru restul infracţiunilor: 46 de pedepse a câte 8 luni închisoare, stabilite pentru săvârşirea a 46 de infracţiuni de fals informatic; 46 de pedepse a câte 8 luni închisoare, stabilite pentru săvârşirea a 46 de infracţiuni de înşelăciune; 34 de pedepse a câte 4 luni închisoare, stabilite pentru săvârşirea a 34 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în pedeapsa cea mai grea de 8 luni închisoare, sporită cu 24 ani, rezultând pedeapsa de 24 ani şi 8 luni închisoare”, se arată în sentință.

Astfel, arădeanul va executa o condamnare similară cu cele primite de criminali. Aceast spor de pedeapsă reprezintă o premieră în sensul că este sporul cel mai mare de pedeapsă aplicat în România, raportat la cuantumul pedepsei principale, afirmă surse judiciare.

Pe latură civilă, condamnatul va avea de plătit despăgubiri tuturor victimelor.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!