25.000 de euro – prețul pus pe viața unui băiețel de 6 anişori bolnav de cancer. Ajută-l să nu sfârșească într-un scaunul cu rotile!

La 6 anișori, Emanuel a fost pus în fața unei oștiri și trimis în luptă. Nu are mantie strălucitoare, nici coif ori sabie. Nu, nu e vorba despre o piesă de teatru pusă în scenă ad-hoc pe terenul de joacă din parc, ci despre o luptă reală și extrem de dramatică pentru supraviețuire. 
Filip Stan
16 mai 2023, 12:16
25.000 de euro - prețul pus pe viața unui băiețel de 6 anişori bolnav de cancer. Ajută-l să nu sfârșească într-un scaunul cu rotile!

La 6 anișori, Emanuel are cancer, înfruntă dureri chinuitoare, dar nu se dă bătut. Trupul lui firav dă semne de epuizare după sesiuni interminabile de chimioterapie, dar când te afli în fruntea unei oștiri nu capitulezi niciodată, chiar dacă rivalul tău dispune de o armată întreagă de celule canceroase.

Lupta lui Emanuel pentru supraviețuire a început în toamna anului trecut. „De mai bine de jumătate de an trăim un calvar. Suntem distruși de suferință! Nu pot să exprim în cuvinte ce e în sufletul meu de mamă, mai ales când îl văd cât suferă după ședințele de chimioterapie. Emanuel era un copil vesel, plin de viață, jucăuș, îi plăcea să iasă des la plimbare în parc. Când îl văd țintuit pe un pat de spital, mi se rupe inima„, ne-a mărturisit Valentina Farcaș, mama lui Emanuel.

Codin Maticiuc, o nouă campanie umanitară. Vrea să strângă 200.000 de euro pentru bolnavii de la Spitalul Universitar de Urgență din București
La 6 anișori, Emanuel suferă de osteosarcom, o formă agresivă de cancer. În acest moment, băiețelul este internat împreună cu mama lui într-o clinică din Turcia.

„Totul a început cu o durere de genunchi, dar ce a urmat a fost îngrozitor. O săptămână mai târziu, copilul meu nu mai putea să pună piciorul în pământ. Nici noi n-am mai simțit pământul sub picioare când am aflat rezultatul biopsiei. Am înghețat pur și simplu. Ți se blochează efectiv mintea și nu vrei să accepți ce ți se întâmplă. Nu a fost însă vreme de prea multe gânduri pentru că a trebuit să începem urgent ședințele de chimioterapie. După primele tratamente, medicii i-au dat puține șanse pentru picioruș și pentru viața lui. Așa am ajuns să căutăm sprijin în străinătate și am găsit o clinică specializată în rezolvarea problemelor de sănătate cu care se confruntă Emanuel,” ne-a mărturisit mama băiețelului de numai 6 anișori.

După două ședințe de chimioterapie, medicii din Turcia au decis să îi secționeze 18 cm din femur, astfel încât viața micuțului să nu fie pusă în pericol. Intervenția chirurgicală a reușit, dar Emanuel nu a scăpat de chinul curelor cu citostatice, tratamentul pentru cancer.
„Mulțumim Domnului, Emanuel a reușit cu multă suferință și greutăți să treacă cu bine peste operație și peste nouă sesiuni de chimioterapie. Medicii ne-au spus că momentan nu au mai fost detectate celule canceroase în corp, însă trebuie să continuăm tratamentul agresiv ca să evităm o recidivă a bolii. E o luptă continuă cu un inamic invizibil”,  ne-a mărturisit Laurențiu Farcaș tatăl băiețelului.
Ca să mai poată merge vreodată, Emanuel are nevoie de o a doua operație, pentru reconstrucția osului secționat. Intervenția constă însă 25.000€, bani de care familia Farcaș nu dispune și nici nu ar putea să facă rost. Valentina este nevoită să stea non-stop cu băiețelul la tratament, iar Laurențiu lucrează zi-lumină pe un salariu de 2.000 de lei.

Apel umanitar! Cum îl puteți ajuta pe Patrick, un copil cu autism din Sibiu

„Un cancer netratat la timp nu iartă pe nimeni, iar osteosarcomul este o formă agresivă a acestei maladii. Ședințele de chimioterapie sunt vitale pentru eradicarea bolii, iar operația de reconstrucție a osului este singura variantă ca Emanuel să nu ajungă într-un scaun cu rotile. Să-i oferim împreună șansa la o copilărie normală, cu mers pe bicicletă, partide de fotbal și plimbări în parc! Orice donație făcută în conturile Asociației Salvează o inimă îl poate salva. Fii alături de acest suflet nevinovat! Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Vrei să ajuți, dar nu ai posibilități financiare? Alege să îți donezi ziua de naștere și un copil îți va mulțumi cu o rugăciune. https://salveazaoinima.ro/fundraisingPentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/emanuel-farcas/Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Emanuel Farcaș!

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Schimbare radicală de vreme în România. Scăpăm de un mare chin
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?