Pregătirile pentru acest moment au început de joi, peste o sută de jandarmi, poliţişti şi pompieri urmând să asigure, timp de două zile, măsurile de ordine şi siguranţă publică necesare pentru un asemenea moment.
„Măsurile adoptate de jandarmi, alături de poliţişti, reprezentanţii ISU Hunedoara şi cei ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, vor viza asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pentru toţi credincioşii care vor sosi la Mănăstirea Prislop„, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, Andrada Pop.
Conform măsurilor anunţate, pe drumul care duce spre Mănăstirea Prislop vor fi prezente mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere. Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi să parcheze autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a nu bloca şoseaua îngustă din zonă.
În incinta mănăstirii, jandarmii vor asigura ordinea publică pe timpul slujbei religioase şi vor realiza dispozitive de îndrumare a credincioşilor pe timpul pelerinajului la mormântul părintelui Arsenie Boca.
„În acest sens, jandarmii recomandă participanţilor la această manifestare religioasă să respecte precizările organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să nu încurajeze cerşetoria prin oferirea de bani sau bunuri celor care apelează la mila publicului”, a menţionat Andrada Pop, potrivit Agerpres.
În cazul în care observă producerea unor fapte antisociale, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vața de Sus, Hunedoara – d. 28 noiembrie 1989, Sinaia), părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de București).
Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănastirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.
Citeşte şi:
Arsenie Boca a prevestit sfârşitul. „Vor veni vremuri foarte grele…”
PROFEŢIILE lui ARSENIE BOCA despre schimbarea care va ZDRUNCINA din temelii Biserica Catolică