Petrecerea a fost întreruptă de jandarmi, care i-au avertizat că încalcă regulile de izolare și că se află într-o zonă de agrement închisă pe perioada pandemiei. După ce i-au legitimat, jandarmii le-au pus în vedere să părăsească zona imediat și să meargă acasă, iar petrecăreții au promis că vor proceda ca atare, potrivit 20minutes.fr.
Numai că, după plecarea jandarmilor, românii au crezut că au scăpat și că pot continua nestingheriți petrecerea, ceea ce au și făcut.
Citeşte şi: Pandemie coronavirus: Polonia intenţionează să redeschidă de luni parcurile şi pădurile
Însă patrula s-a întors după un timp și le-a stricat de tot petrecerea românilor, amendându-i pe fiecare cu câte 135 de euro.
Fermierii britanici sunt nevoiţi să aducă muncitori români la cules de fructe și legume, folosind modelul german. Marea Britanie e una dintre cele mai afectate țări din lume de COVID-19.
Primul zbor între București și London Stansted va ateriza joi, 16 aprilie, aducând în Marea Britanie aproximativ 180 de lucrători pentru fermele britanice. Avionul este primul dintre cele șase care vor ateriza în perioada următoare pentru a asigura muncitori pe terenurile agricole britanice, scrie The Times.
„Toți pasagerii vor fi verificați de temperatură, vor trebui să completeze un chestionar pentru o declarație de sănătate și vor purta măști pe timpul zborului. Ei vor păstra, de asemenea, distanța pe scaun”, a spus Matthew Purton, şedul de la Air Charter Services.
Fermierii din Marea Britanie urmează model Germaniei, după ce au făcut apel disperat. Secretarul de mediu, George Eustice, a declarat că nu a reușit să recruteze suficient de mulți muncitori britanici.
Primul avion a fost închiriat de G’s Growers, unul dintre cei mai mari producători de salate din Marea Britanie care produce 250 de pachete de salate și țelină pe an.
Industria agricolă are nevoie de până la 90.000 de lucrători pentru recoltarea fructelor și legumelor, dar cu granițele închise în multe țări, a apelat la studenți și la personalul de restaurant și hotel.