Școli închise și cursuri suspendate din cauza vremii și a inundațiilor în românia. Ministerul Educației a anunțat că ”potrivit informațiilor transmise până în acest moment de către inspectoratele școlare județene, având în vedere gradul de afectare în urma inundațiilor, în județul Galați este necesară suspendarea cursurilor pentru zilele de 16 și 17 septembrie în 25 de unități de învățământ”.
Școala Gimnazială „Prof. Emil Panaitescu”, comuna Cudalbi, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal Nr. 1;
Liceul Tehnologic Nr. 1, comuna Cudalbi, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal Nr. 2;
Liceul Tehnologic „Costache Conachi”, comuna Pechea, inclusiv structurile Școala Gimnazială Nr. 4 și Grădinița cu Program Normal „Violeta”;
Școala Gimnazială „Al. Moruzzi”, comuna Pechea, inclusiv structurile Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 3 și Grădinița Nr. 3;
Grădinița cu Program Normal nr. 1 Corod – structură a Liceului Tehnologic Nr. 1, comuna Corod;
Școala Gimnazială „Elena Doamna”, comuna Cuza Vodă, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal „Prichindel”;
Școala Gimnazială Nr. 1, comuna Suhurlui, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal Nr. 1;
Școala Gimnazială Nr. 1, comuna Slobozia Conachi, inclusiv structurile Grădinița Nr. 1, Școala Primară 1 Izvoarele și Grădinița Nr. 1 Izvoarele;
Școala Gimnazială „Dumitru Capraru”, comuna Grivița, inclusiv structurile: Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Grivița și Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Călmățui;
Școala Gimnazială „Elena Negri”, comuna Costache Negri, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal „Elena Negri”.
Consiliul Judeţean Galaţi a prezentat duminică imagini cu şcolile modulare care vor fi instalate în Pechea, Cudalbi şi Costache Negri, în care elevii vor învăţa temporar, după inundaţiile din zonă, instituţia precizând că şcolile sunt pur şi simplu impracticabile în acest moment, din cauză că sunt pline de aluziuni.
”Pline de aluviuni, şcolile sunt pur şi simplu impracticabile în acest moment. De aceea, vom monta în aceste comune şcoli modulare, în care elevii pot învăţa temporar până situaţia revine la normal. Fiecare şcoală de acest tip are o capacitate de 80-100 de elevi, însă fiind modulare pot fi adaptate la nevoile existente. Sunt dotate cu toaate facilităţile necesare, inclusiv cu grupuri sanitare”, precizează autorităţile.
Ministerul Educației a mai precizat că ”situația actuală nu permite, în cazurile menționate, desfășurarea cursurilor în format online”. Consiliile de administrație ale unităților de învățământ aflate în situația de a suspenda activitatea didactică vor stabili măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare.
În judetul Vaslui, având în vedere faptul că plafonul unei săli de clasă din Școala Gimnazială „Ștefan Ciobotărașu” Lipovăț, structura Chițoc, a fost afectat de infiltrarea apei, elevii a două formațiuni vor fi relocați.
Citește și: Prognoza meteo. Ciclonul Boris rămâne pe poziţii, ploi torenţiale în Banat, Crişana şi Maramureş
Premierul Marcel Ciolacu anunţă că, îh urma discuţiilor cu cei afectaţi de inundaţiil din Galaţi, care i-au spus că nu mai pot merge copiii la şcoală, a dispus eliberarea urgentă de la Rezervele Naţionale ale Statului a 4 clădiri modulare în care copiii pot învăţa temporar. Fiecare clădire are o capacitate de 80-100 de persoane şi este dotată cu grupuri sanitare, a precizat premierul Ciolacu.
”Astăzi, oamenii cu care am vorbit în localităţile din Galaţi afectate de inundaţii mi-au spus că o mare problemă este şi cu copiii care nu mai au unde merge la şcoală. De aceea, am dispus eliberarea urgentă de la Rezervele Naţionale ale Statului a patru clădiri modulare în care copiii pot învăţa temporar până când situaţia revine la normal. Fiecare clădire are o capacitate de 80-100 de persoane şi este dotată cu grupuri sanitare”, spune premierul Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.
”Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, căruia îi mulţumesc încă o data pentru implicare, se va ocupa de amplasarea rapidă a acestor şcoli temporare. Copiii trebuie să aibă unde să înveţe!”, mai spune Marcel Ciolacu.
Mircea Fechet: Aşteptăm la noapte, începând cu ora 24.00, în judeţul Vaslui, precipitaţii de 40 de litri pe mp / Monitorizăm cu atenţie ce se întâmplă şi mai spre nord, aceste precipitaţii vor urca cel mai probabil spre Iaşi şi Botoşani
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat duminică că aşteaptă informaţiile orei 18.00 pentru că sunt preconizate, la noapte, începând cu ora 24.00, în judeţul Vaslui, precipitaţii de 40 de litri pe mp, acesta fiind motivul pentru care s-a mutat din Galaţi în Vaslui. El a precizat că monitorizează cu atenţie ce se întâmplă şi mai spre nord, pentru că cel mai probabil aceste precipitaţii vor urca cel mai probabil spre judeţele Iaşi şi Botoşani.
”Aşteptăm la noapte, începând cu ora 24.00, aici, în judeţul Vaslui, precipitaţii de 40 de litri pe mp sau în jurul acestei cifre. Asta, la primă vedere, ar putea să nu însemne mult, însă având în vedere că solul e îmbibat deja şi că nu există o scurgere a acestor precipiutaţii, aşa cum s-ar fi întâmplat în urmă cu o săptămână, ne face să fim în alertă. Din acest motiv m-am mutat din judeţul Galaţi în judeţul Vaslui”, a spus ministrul într-o intervenţie la Antena 3.
Fechet a precizat că monitorizează cu atenţie ce se întâmplă şi mai spre nord, pentru că aceste precipitaţii vor urca cel mai probabil în judeţul Iaşi, în judeţuil Botoşani.