Cei 22 de brăduți licitați au fost vânduți cu sume cuprinse între 500 și 19.500 de euro. În total, suma strânsă din licitația brazilor a fost de 108.100 euro. Alți 4.000 de euro au fost strânși din biletele de tombolă, iar 142.000 de euro au venit din sponsorizări.
Fondurile colectate în cadrul galei vor fi folosite pentru a finanța programele „Educație preșcolară”, „Școală după școală” și „A doua șansă”, în care sunt incluși aproximativ 2.000 de copii din medii defavorizate și familiile acestora.
Prezent la eveniment, ministrul Educației, Adrian Curaj, a declarat că echitatea și accesul la educație al copiilor aflați în situații dificile sunt prioritățile mandatului său.
Unul dintre cei mai râvniți brăduți, vândut cu 19.500 de euro, a fost „Bradul nostru”, realizat de Omid Ghannadi și Amalia Enache. Construit din lumânări colorate și cu simboluri populare în culorile tricolorului României, bradul este dedicat victimelor tragediei de la clubul Colectiv.
Bradul „Salvați Copiii”, realizat de designerul Ștefania Mircea împreună cu voluntarii de la Salvați Copiii, a fost licitat pentru suma de 12.000 de euro.
Campionul mondial la tenis Horia Tecău a intrat în direct din Florida, în timpul evenimentului, pentru a fi alături de Festivalul Brazilor de Crăciun și a transmis un mesaj organizatorilor: „Mă bucur că pot să fiu alături de voi pentru această cauză și îmi doresc ca pe viitor să fiu din ce în ce mai implicat în programele voastre”, a spus Horia Tecău.
Un alt brad vândut cu o sumă mare în licitație — 10.000 de euro — este cel al Irinei Neacșu, cu tema „Împreună”.
Bradul „Magic Winter Wonderland” al designerului Stephan Pelger a fost vândut cu 8.000 de euro.
Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România, a subliniat că scopul Festivalului este acela de a reduce abandonul școlar.
Pentru ediția din 2015 a Festivalului Brazilor de Crăciun au fost creați 22 de brăduți originali de către designerii români.
Brazii intrați în licitație au fost achiziționați după cum urmează: bradul Omid Ghannadi & Amalia Enache — de BCR, bradul Doina Levintza — de Anca Vlad (Fildas), bradul Stephan Pelger — de Marius Ivan, bradul Irina Neacșu — de Lucia Costea (SECOM), bradul Carmen Ormenisan — de Regatta Estate, bradul Malvina Cervenschi — de Lucia Costea (SECOM), bradul Iris Șerban & Lama Arhitectura — de Corina Bârlădeanu (2 Active PR), bradul Hamid Nicola, cu sprijinul Pop Art Design — Pernod Ricard, bradul MATIUS & Philips România — de Lidl România, bradul Zenya Atelier & Mădălina Stan — Perod Ricard, bradul Dragoș Epure & Anca Lungu — de Lidl România, bradul PNK Casual — de Kaufland România, bradul Ioana Ciolacu — de Dragoș Grigoriu, bradul Cristina Săvulescu — Pernod Ricard, bradul Mihai Țopescu — Radu George (Catena), bradul Cornel Ilie & Adelina Ivan — de Lidl România, bradul Bogdan Adrian Lefter & Honeywell — Pernod Ricard, bradul Tudor Personal Tailor, în colaborare cu Miso Architects — de Class Living, bradul Salvați Copiii & Ștefania Mircea — Class Living, bradul Rozalia Bot — de Coca-Cola Hellenic, bradul Iris Șerban — GETT’s Hair Studio și bradul Dianei Stoicescu — de Kaufland România.
Prin cele 14 ediții de până acum, Festivalul Brazilor de Crăciun a facilitat accesul la educație pentru 23.2600 de copii din mediile defavorizate. Suma totală adunată în cadrul edițiilor anterioare s-a ridicat la 3.104.100 de euro.