250.000 de euro pentru copiii din medii defavorizate, strânşi la Festivalul Brazilor de Crăciun

Ediția din 2015 a Festivalului Brazilor de Crăciun, organizat de Salvați Copiii România, a strâns 250.000 de euro în urma licitației care a avut loc joi, la București.
Filip Stan
11 dec. 2015, 17:03
250.000 de euro pentru copiii din medii defavorizate, strânşi la Festivalul Brazilor de Crăciun

Cei 22 de brăduți licitați au fost vânduți cu sume cuprinse între 500 și 19.500 de euro. În total, suma strânsă din licitația brazilor a fost de 108.100 euro. Alți 4.000 de euro au fost strânși din biletele de tombolă, iar 142.000 de euro au venit din sponsorizări.

Fondurile colectate în cadrul galei vor fi folosite pentru a finanța programele „Educație preșcolară”, „Școală după școală” și „A doua șansă”, în care sunt incluși aproximativ 2.000 de copii din medii defavorizate și familiile acestora.

Prezent la eveniment, ministrul Educației, Adrian Curaj, a declarat că echitatea și accesul la educație al copiilor aflați în situații dificile sunt prioritățile mandatului său.

Unul dintre cei mai râvniți brăduți, vândut cu 19.500 de euro, a fost „Bradul nostru”, realizat de Omid Ghannadi și Amalia Enache. Construit din lumânări colorate și cu simboluri populare în culorile tricolorului României, bradul este dedicat victimelor tragediei de la clubul Colectiv.

Bradul „Salvați Copiii”, realizat de designerul Ștefania Mircea împreună cu voluntarii de la Salvați Copiii, a fost licitat pentru suma de 12.000 de euro.

Campionul mondial la tenis Horia Tecău a intrat în direct din Florida, în timpul evenimentului, pentru a fi alături de Festivalul Brazilor de Crăciun și a transmis un mesaj organizatorilor: „Mă bucur că pot să fiu alături de voi pentru această cauză și îmi doresc ca pe viitor să fiu din ce în ce mai implicat în programele voastre”, a spus Horia Tecău.

Un alt brad vândut cu o sumă mare în licitație — 10.000 de euro — este cel al Irinei Neacșu, cu tema „Împreună”.

Bradul „Magic Winter Wonderland” al designerului Stephan Pelger a fost vândut cu 8.000 de euro.

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România, a subliniat că scopul Festivalului este acela de a reduce abandonul școlar.

Pentru ediția din 2015 a Festivalului Brazilor de Crăciun au fost creați 22 de brăduți originali de către designerii români.

Brazii intrați în licitație au fost achiziționați după cum urmează: bradul Omid Ghannadi & Amalia Enache — de BCR, bradul Doina Levintza — de Anca Vlad (Fildas), bradul Stephan Pelger — de Marius Ivan, bradul Irina Neacșu — de Lucia Costea (SECOM), bradul Carmen Ormenisan — de Regatta Estate, bradul Malvina Cervenschi — de Lucia Costea (SECOM), bradul Iris Șerban & Lama Arhitectura — de Corina Bârlădeanu (2 Active PR), bradul Hamid Nicola, cu sprijinul Pop Art Design — Pernod Ricard, bradul MATIUS & Philips România — de Lidl România, bradul Zenya Atelier & Mădălina Stan — Perod Ricard, bradul Dragoș Epure & Anca Lungu — de Lidl România, bradul PNK Casual — de Kaufland România, bradul Ioana Ciolacu — de Dragoș Grigoriu, bradul Cristina Săvulescu — Pernod Ricard, bradul Mihai Țopescu — Radu George (Catena), bradul Cornel Ilie & Adelina Ivan — de Lidl România, bradul Bogdan Adrian Lefter & Honeywell — Pernod Ricard, bradul Tudor Personal Tailor, în colaborare cu Miso Architects — de Class Living, bradul Salvați Copiii & Ștefania Mircea — Class Living, bradul Rozalia Bot — de Coca-Cola Hellenic, bradul Iris Șerban — GETT’s Hair Studio și bradul Dianei Stoicescu — de Kaufland România.

Prin cele 14 ediții de până acum, Festivalul Brazilor de Crăciun a facilitat accesul la educație pentru 23.2600 de copii din mediile defavorizate. Suma totală adunată în cadrul edițiilor anterioare s-a ridicat la 3.104.100 de euro.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'