Diete rapide. In ultima vreme, se pare ca descoperim cate o dieta noua, miraculoasa, aproape in fiecare zi. Multe dintre aceste diete-minune, care promit rezultate extraordinare cu un minim de efort, devin faimoase si atrag din ce in ce mai multi adepti. Problema este ca ele nu functioneaza si pot fi chiar nesanatoase, avand un impact grav asupra organismului.
Dietele extreme, prezentate ca solutii-minune la problemele cu greutatea in exces, presupun pierderea unui numar mare de kilograme intr-un timp foarte scurt.
Diete rapide. Top 10 alimente pe care sa le mananci ca sa slabesti rapid
Fiecare dintre noi a incercat la un moment dat sau macar a auzit de diete rapide de genul „7 kilograme in 7 zile” sau „3 kilograme in 2 zile”. Apelam la ele, de regula, inaintea unui eveniment important din viata noastra, pentru ca vrem sa aratam bine intr-o anumita rochie, inainte de vacanta la mare, ca sa ne putem etala cu incredere costumul de baie pe plaja, sau dimpotriva, toamna, cand revenim la birou si vrem sa le aratam colegelor ca ne-a priit concediul.
Chiar daca in prima faza cantarul ne „zambeste” si arata valori mai mici, cele cateva kilograme pe care le pierdem initial nu au nicio legatura cu arderea tesutului adipos, ci reprezinta apa pe care o eliminam. Reversul medaliei este ca aceste rezultate promitatoare nu dureaza mult. Imediat ce incetam dieta si reincepem sa mancam normal, kilogramele revin, adesea mai multe decat inainte. Cea mai scurta cale catre silueta mult visata este, in consecinta, renuntarea la dietele drastice si schimbarea stilului de viata, dupa un plan bazat pe alegeri informate si echilibrate, pe care se le putem respecta pe termen lung si foarte lung.
Cele mai bune diete în 2022. Top 3 diete de slăbire care favorizează pierderea kilogramelor în plus în mod sănătos
Vezi in continuare care sunt cele mai nocive diete rapide de care trebuie sa te feresti cu orice pret, pentru ca iti vor face mai mult rau decat bine, potrivit specialistilor MyDiet.com.
Diete rapide. Dieta Adkins
Dieta Adkins presupune excluderea carbohidratilor din alimentatie sau consumarea lor in cantitati infime. Desi pe termen scurt vei reusi sa dai jos cateva kilograme, aceasta dieta are multe efecte secundare, care iti vor dezechilibra profund organismul, ceea ce o face extrem de nesanatoasa. Asta deoarece corpul tau are mare nevoie de carbohidrati – ei sunt „combustibilul” organismului, ne dau energia pentru functionarea organelor si pentru activitatile zilnice si sunt, de altfel, usor de „topit” daca faci miscare.
Privarea organismului de carbohidrati duce la epuizarea lui, iar acesta va incepe sa nu mai functioneze cum trebuie, intrand in stare de criza. De aici pleaca o suita de probleme de sanatate. Iata de ce e bine sa mai reduci consumul de carbohidrati din cand in cand, dar nu trebuie niciodata sa-i elimini complet din dieta.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.