40 de minute de exerciţii aerobice de trei ori pe săptămână duce la creşterea cu 2% a hicopampusului la persoanele adulte, ceea ce se traduce printr-o îmbunătăţire a memoriei. 60 de minute de exerciţii cu greutăţi, de trei ori pe săptămână, timp de 6 luni duc la îmbunătăţirea memoriei de scurtă, dar şi de lungă durată.
Exerciţiile fizice pentru rezistenţă contribuie la îmbunătăţirea ritmului cardiac, ceea ce presupune că se va îmbunătăţi nivelul hormonilor sănătoşi de la nivelul creierului. Jocurile de echipa dezvoltă abilităţile creierului de conectare la realitate.
Pentru a-ţi menţine creierul sănătos, trebuie să mânânci ceea ce-ţi ţine inima sănătoasă: proteine slabe, grăsimi sănătoase, alimente bogate în antioxidanţi, alimente cu proprietăţi antiinflamatoare. Pentru a păstra creierul în formă, alimentaţia ta ar trebui să conţină ouă (bogate în colină, un nutrient care ajută la funcţionarea creierului), ovăz (conţine fribre care controlează nivelul glicemiei), afine (conţin epicatechina care stimulează circulaţia sângelui), migdale (au proteine şi fibre), ciocolată neagră, cel puţin 65% cacao (bogată în flavonide, antioxidanţi care îmbunătăţesc capacităţile cognitive), somon (bogat în acizi omega3), fasole (bogată în fibre), vinete, ceapă, broccoli, ardei gras (bogate în antioxidanţi), turmenic (are proprietăţi antiinflamatorii), cireşe (conţin melatonină, un hormon care regleză somnul).
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.