3 TENORI LA PALAT: Tenorii ŞTEFAN von KORCH, ALIN STOICA şi VLAD MIRIŢĂ în premieră la Palatul Bragadiru pe 20 Octombrie în concertul ”3 VOCI MAGNIFICE ”

Tenorii ŞTEFAN von KORCH, ALIN STOICA şi VLAD MIRIŢĂ - nume marcante din universul liric românesc, concertează în premieră împreună în Bucureşti în ambientul eclectic al Palatului Bragadiru, pe 20 Octombrie.
Alina Costache
02 oct. 2024, 13:37
3 TENORI LA PALAT: Tenorii ŞTEFAN von KORCH, ALIN STOICA şi VLAD MIRIŢĂ în premieră la Palatul Bragadiru pe 20 Octombrie în concertul ”3 VOCI MAGNIFICE ”
Minunate secvenţe muzicale ce îşi au locul în inimile melomanilor din întreaga lume, canzonete precum O Sole Mio , Granada ori Valencia , dar şi ariile cele mai aplaudate din Rigoletto , Traviata , Bărbierul din Sevilla sau Elixirul Dragostei sunt câteva dintre nestematele muzicale cu care 3 tenori de renume vor încânta publicul în concertul 3 Voci Magnifice – primul ce îi reuneşte pe scenă!

Alături de cei 3 solişti se va afla Orchestra Simfonică Valahia

Tenorul Ştefan von Korch spune: «Vă invit la aceste concerte ce sunt ca o primăvară muzicală: dacă La Donna e Mobile, Santa Lucia, sau Nesun Dorma vă trezesc emoţie, nostalgie ori bucurie, le veţi simţi pe toate, intensificate de savoarea inegalabilă a interpretării live.»

https://youtu.be/YA-o-t2GiDI?feature=shared

Iar mesajul tenorului Alin Stoica este: ”Aştept întâlnirea cu publicul din fiecare oraş cu emoţia unei premiere şi cu bucuria de a impărţi scena cu colegi dragi. ”

https://youtu.be/Ie8jLIl21W8?feature=shared

Vlad Miriţă a completat: “Muzica este cel mai scurt drum spre inima publicului şi suntem onoraţi să îl parcurgem împreună.

https://youtu.be/HFyolwFEWzw?feature=shared

Bilete disponibile pe : TeatrulGodot.ro, IaBilet.ro şi Ticketstore.ro

## DESPRE SOLIŞTI

** ŞTEFAN VON KORCH (Tenor)** (www.stefanvonkorch.com)

Cu o evoluţie exponențială, națională şi internaţională, Ştefan von Korch va încheia anul la Sala Palatului ca invitat în concertul Aniversar 20 de ani de Craciun Vienez. În perioada verii a debutat în Carmina Burana pe scena prestigiosului Festival Palermo Classica, a concert alături de Orchestra Reino de Aragon în Spania, a fost invitat în recital la Lipova Symphonic City Maria Radna open air şi este amfitrionul seriei de concerte Musical Extravaganza.

De la începutul anului a interpretat pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor şi lucrarea Lobgesang de F. Mendelssohn a performat în Carmina Burana la Craiova Summer Fest, dar şi la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).

Pe plan internaţional a concertat la Metropolitan Concert Hall Tokyo, Zhuhai Opera House, Nanjing Poly Grand Theatre şi Chongqing Grand Theatre, Opera Kaiserslautern Germania, Teatro Verdi Padua Italia, Sala de concerte a Academiei de Muzica Zurich, Teatrul National Bratislava.

A participat la cursuri „master-class” sub atenta îndrumare a unor prersonalităţi marcante precum: Ion Buzea (tenor de talie mondială), Giuseppe Sabbatini tenor-dirijor de talie mondială, Vasile Moldoveanu (tenor de talie mondială), Horiana Brănişteanu (soprană şi profesor universitar în Salzburg), pianistul-coach internaţional Vlad Iftinca, Ionel Voineag (canto Academia de Muzică din Bucureşti) şi soprana Mariana Nicolesco. A dobândit Marele Premiu la Concursul naţional de Lieduri Ionel Perlea dar a fost premiat şi la nivel internaşional ăn cocnursul „Alfredo Giacomotti.”

Aclamat pentru acutele remarcabile, tenorul Ştefan von Korch îmbogăţeşte repertoriul concertului 3 Voci Magnifice cu pasaje lirice prin excelenţă, ce vor uimi ascultătorii prin spectaculozitate şi virtuozitate vocală.

 

ALIN STOICA – Tenor

Alin Stoica este singurul tenor român care, la finalul anului trecut, a cântat în concertul de Crăciun de la Vatican şi a fost invitatul Papei într-o întrevedere privată. Solistul este şi unicul deţinător din România al premiului Luciano Pavarotti. Pe scena Operei Naţionale din Bucureşti se remarcă în La Traviata, ”Carmen” sau ”La Bhoeme.”

Premiul “Luciano Pavarotti” dobândit în 2017 i-a fost înmânat de însăși soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani alături de premiul al II-lea și premiul publicului “ Vota la voce “ ambele obținute în cadrul festivalului de la Sarzana, Italia. Datorită acestei reușite, tenorul Alin Stoica a primit invitația de a cânta la Concertul omagial cu ocazia împlinirii a zece ani de la dispariţia lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alături de nume sonore în lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu și alții.

În decursul timpului, artistul şi-a desăvârşit pregătirea vocală cu tenorul Ionel Voineag și cu tenorul Marius Budoiu, a participat la Masterclass-urile lui Rockwell Blake și Liora Maurer (Metropolitan Opera, New York), ale Marianei Nicolesco și altor specialişti.

Descris de către critici ca fiind “un tenor cu o voce colosală cum nu s-a mai auzit de ceva vreme pe scenele românești și nu doar,” Alin Stoica vine în concertul de la Palatul Bragadiru cu câteva repere de mare forţă dramatică, ce vor încânta cu siguranţă publicul.

 

VLAD MIRIŢĂ – Tenor

Vlad Miriţă este un maestru al crossover-ului şi reuşeşte să creeze punţi interesante între sfera pop şi cea a muzicii culte. Îşi leagă numele de rezonanta participare a României la Eurovison în 2008, dar şi de apariţii şi pe scena Operei Naţionale din Bucureşti şi pe alte scene de marcă, în roluri lirice. Dacă în zona lirică a făcut impresie în producţiile “Tosca”, “La Traviata,” “Aida,” “Lucia di Lammermoor,” “Văduva veselă,” şi a primit Premiul Teatrului de Operă din Viena şi a cântat de numeroase ori alături de reputata soprană Mariana Nicolesco, în universul Disney vocea sa este identitatea sonoră a foarte îndrăgitului Hugo din filmul de animaţie Cocoşatul de la Notre-Dame” şi a altor personaje.

În concertul de la Palatul Bragadiru aduce versatilitate şi inflexiuni calde, cu care încântă şi delectează spectatorii în egală măsură.

DailyBusiness
Lege nouă în Parlament! Se schimbă IAR drepturile pensionarilor
Spynews
Andreea Bostănică a împlinit 20 de ani! Ce surpriză incredibilă i s-a făcut în Paris / VIDEO
Bzi.ro
Este despărțirea anului în show-bizz-ul românesc! Cântărețul și-a găsit deja altă iubită!
Fanatik.ro
Colosul care deschide un nou magazin în România. Se vor face angajări pe bandă rulantă
Capital.ro
Locul unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Ultima dorință a fostului milionar
Playtech.ro
Cum arăta Neti Sandu în tinerețe. De NERECUNOSCUT, imagini uitate cu celebra prezentatoare
DailyBusiness
Este cea mai bună veste pentru românii care plătesc facturi la energie! Decizia momentului
Adevarul
Experții încearcă să ghicească reacția Israelului la atacul iranian: următoarea mișcare poate determina cursul războiului
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Se ține post pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva? Ce spune preotul
Spynews
Florin Salam, declarație superbă de dragoste pentru Roxana, de ziua lui! / VIDEO
Evz.ro
Harry, eclipsat total de William. Momentul a fost jenant
Ego.ro
De nerecunoscut! Mircea Geoană, cu părul lung și creț, ăn TINEREȚE! Imagini unice
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
kanald.ro
Data exactă la care vor fi virate tichetele sociale în luna octombrie. Banii intră direct pe carduri
Cancan.ro
Raluca Podea, amanta lui Ilie Năstase?! Brigitte Pastramă nu a mai putut răbda: „Am simțit că trebuie să mă răzbun”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
O legendă a televiziunii s-a stins! A fost un actor cu un suflet extraordinar și o inimă de aur
StirileBZI
Nu se mai dau ajutoarele de la stat! Dacă ai o mașină ce valorează mai mult de 15.000 de euro, nu mai primești nimic!
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Papa Francisc cheamă la o zi de post și rugăciune pentru pace pe 7 octombrie
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare COMPLETĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cel mai bun moment pentru a merge în safari nu este atunci când v-ați aștepta