In perioada 7 ianuarie – 12 februarie, elevii au corespondat cu Marianne Rigaux, jurnalista franceza familiarizata cu actualitatea romaneasca, aflata in calatorie de documentare in cinci orase din tara – Bucuresti, Brasov, Bistrita, Cluj si Sibiu. In rol de redactori-sefi, elevii au solicitat informatii si au transmis interviuri. Pe baza materialelor primite de la „trimisa speciala”, au fost deja publicate pe site-ul proiectului 90 de articole multimedia in limba franceza. Documentatia obtinuta va fi in continuare valorificata de elevi, pana in luna iunie 2015, pe diverse cai publicistice – un blog, un jurnal, o emisiune de radio, o expozitie s.a.
Printre temele care au trezit interesul elevilor-jurnalisti: sarbatorile traditionale, muzica folclorica, bucataria locala, investitiile chineze, minoritatea germana, alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte, precaritatea conditiilor de trai, romii, taxiurile, fotbalul, Nadia Comaneci, religia ortodoxa, ursii, „afacerea” Dracula, bisericile de lemn, repopularea cu bizoni, antreprenorii francezi prezenti in Romania.
Citeşte şi: Unităţile de învăţământ din Capitală în care funcţionează programul „Şcoală după şcoală”
Globe Reporters le permite elevilor din Franta sa cunoasca, de la distanta, tari membre ale Organizatiei Internationale a Francofoniei, Romania urmand unor proiecte care au avut ca tema Tunisia, Mali, Laos, Haiti si Senegal. Dupa succesul campaniei din acest an, care a dus la stabilirea unor legaturi durabile, asociatia preconizeaza desfasurarea in 2016 unui proiect in oglinda, prin care un jurnalist roman sa fie „trimis special” in Franta al unor elevi din scoli romanesti.