Turcescu, câştigătorii X Factor şi Iustin Ianău, printre artiştii de la Eurovision România 2013

32 de melodii s-au calificat pentru selecţia naţională Eurovision 2013. Printre cei care vor concura în semifinale se numără Renee Santana, nepoata lui Carlos Santana, Elena Cârstea, Robert Turcescu şi trupa sa, Natalia Barbu, Luminiţa Anghel şi Tudor Turcu.
Alina Costache
15 feb. 2013, 15:39
Turcescu, câştigătorii X Factor şi Iustin Ianău, printre artiştii de la Eurovision România 2013

Dintre cele 32 de melodii calificate, telespectatorii împreună cu juriul de specialişti vor alege, pe parcursul a două semifinale (23 şi 24 februarie), melodiile care vor concura apoi în finala de pe 9 martie.

Deşi iniţial am anunţat un număr de maxim 28 de piese pentru semifinalele Eurovision, calitatea melodiilor înscrise în preselecţie a determinat juriul să accepte un număr mai mare. Vor fi 32 de melodii care se vor întrece în semifinale, din fiecare semifinală calificându-se apoi câte 6″, a declarat Dan Manoliu, manager de proiect Eurovision, potrivit Mediafax.

Nepoata lui Carlos Santana – Renee Santana -, Robert Turcescu şi trupa, Luminiţa Anghel, Elena Cârstea, Electric Fence, Tudor Turcu, Cezar Ouatu, Alin Văduva, Andrei Leonte, Narcis Iustin Ianău se numără printre cei care se luptă pentru a reprezenta România la Eurovision 2013 care se va desfăşura pe 14, 16 şi 18 mai, la Malmo, în Suedia.

Printre cei care s-au înscris în concursul Eurovision, care au participat la preselecţii, dar nu s-au calificat, se numără: Raluca Ocneanu, Irina Tănase, AG Weinberger, Ralflo, Daniel Robu, Maria Buză, Tiptil, Andreea Lazăr.

Câştigătorii „X Factor” Andrei Leonte şi Tudor Turcu au participat la audiţiile pentru Eurovision, Andrei Leonte înscriind în concurs trei melodii.

Selecţia naţională Eurovision 2013 a stârnit mare interes şi în afara României. Interpreţi şi compozitori din Marea Britanie, Turcia, Israel, Suedia sau Franţa au înscris melodii pentru concursul din România.

TVR va dedica, şi anul acesta, două zile semifinalelor (23 şi 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmând să participe 16 melodii. Cele mai bune şase din fiecare semifinală, alese de juriul de specialitate, dar şi prin voturile telespectatorilor, vor intra în faza finală. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Selecţia naţională Eurovision va fi prezentată anul acesta de „varianta românească”a celebrei trupe suedeze ABBA. Paula Seling, Andreea Bănică şi Ovi, împreună cu actorul Marius Rizea vor recompune grupul ABBA şi vor prezenta spectacolele din 23 şi 24 februarie (semifinalele), precum şi finala din 9 martie.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi -Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea în finala concursului, unde a concurat cu piesa „Zaleilah”.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce a pățit o româncă atunci când a ajuns la hotelul de 5 stele din Turcia. A plătit 3260 de euro pentru all inclusive, dar vacanța s-a transformat într-un coșmar: ”Nu mai ai ce să mănânci”
Capital.ro
Statul a efectuat plățile. Ultimii bani, trimiși pe 30 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
TAXĂ DE 464 DE LEI pentru acești români. Dacă nu o achiți, nu vei putea face asta!
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Harry și Meghan nu mai pot continua. Acesta este sfârșitul
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
CUTREMUR în SHWOBIZ! Alex Bodi și Ema Uta s-au ÎMPĂCAT?! Avem dovada incontestabilă că petrec iar clipe fierbinți împreună! FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Al doilea caz de infectare cu virusul West Nile, confirmat în România. Un pacient din Mureș a fost internat cu encefalită virală acută
Capital.ro
UE a dat ordin. Cadourile devin complet interzisă. Nimeni nu le va mai primi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
El conducea mașina care l-a ucis pe băiețelul de 9 ani, în Pantelimon! Camera de bord a surprins momentul
substantial.ro
Ministerul rus de Externe acuză YouTube de cenzură la ordinul Statelor Unite
MediaFlux
ARMATA ROMÂNĂ face RECRUTĂRI! Cine sunt cei VIZAȚI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?