De obicei, schimbarea uleiului și reviziile regulate sunt o metodă simplă prin care mașina poate rămâne multă vreme într-o formă maximă. Alte metode de a prelungi viața mașinii nu sunt la fel de cunoscute, unele fiind chiar contraintuitive. Iată patru metode mai puţin folosite, conform AutoBild:
1. Spală mașina! Spălarea îndepărtează contaminanții care duc la apariția coroziunii. Cele mai expuse zone sunt cele de sub caroserie, dar și muchiile și îmbinările. Este recomandat să speli mașina în special iarna, pentru că materialele antiderapante împrăștiate în sezonul rece au un efect nefast asupra caroseriei mașinii tale.
TOP 10 maşini SECOND HAND pe care ROMÂNII vor să le cumpere
2. Nu căra lucruri inutile! Cu cât o mașină cântărește mai mult, cu atât va fi mai grea sarcina motorului, a suspensiei, a transmisiei și a frânelor. Implicit, și uzura acestora se va produce mult mai rapid.
Cum afli KILOMETRII REALI la o maşină second hand. Nu te lasa PĂCĂLIT de samsarii auto!
3. Pornește blând! După ce a stat peste noapte, uleiul s-a scurs în baie, lăsând componentele sensibile ale motorului neprotejate. Dacă pornești imediat, frecarea va fi mai mare, la fel și uzura. Este recomandat să lași motorul să meargă 15-30 de secunde înainte de a pleca de pe loc, pentru a permite uleiului să ajungă la toate componentele esențiale. Apoi, primii kilometri nu trebuie să forțezi.
Testul BANAL care trebuie făcut OBLIGATORIU dacă achiziţionezi maşini second-hand VIDEO
4. Calc-o! Chiar dacă turațiile ridicate ard mai mult combustibil, regimul mai ridicat de turații place mai mult motorului. Chiar dacă pare să ducă la o uzură și mai mare, e indicat ca periodic, la fiecare câteva sute de kilometri (un rezervor), sa folosiți întreaga plajă a turometrului. Faceți asta numai când motorul este cald, în niciun caz la rece, pentru că altfel veți obține exact efectul opus. Turațiile ridicate vor permite arderea depozitelor de calamină de pe supape și camera de ardere.