Prin intermediul unui parteneriat cu Habitat for Humanity România, SOS Satele Copiilor România își va optimiza cheltuielile curente cu energia electrică prin instalarea de panouri fotovoltaice care asigură producția de energie necesară consumului propriu. Tot în cadrul proiectului, vor fi reabilitate și eficientizate energetic două clădiri aparținând asociației pentru a fi transformate în spații pentru educație și consiliere psihologică. Prin cele două acțiuni se vor realiza economii importante la facturile de energie, ceea ce va permite asociației SOS Satele Copiilor să utilizeze fondurile respective pentru programele de îngrijire, educație și consiliere psihologică dedicate celor 400 de copii vulnerabili.
Parteneriatul reprezintă o continuare a proiectului „Totul începe acasă”, derulat între 2013 și 2015, prin care Habitat for Humanity România și ENGIE Romania au reabilitat și eficientizat energetic cele 12 case sociale de la SOS Satele Copiilor București, în fiecare dintre acestea locuind o mamă socială și 4-6 copii. Proiectul a îmbunătățit condițiile de locuit și de învățare pentru copii, mame sociale și asistenți sociale și a adus economii de aproximativ 100.000 de euro la facturile de gaze naturale ale asociației pe parcursul celor cinci ani de la finalizarea intervențiilor la clădiri.
Proiectul aduce împreună stakeholderi diferiți ai companiei: parteneri ONG, angajați, dar și clienții care contribuie indirect la cauza socială prin activarea facturii pe e-mail.
“Până acum, am încercat să le oferim copiilor de la SOS Satele Copiilor un cămin mai călduros, astăzi ne propunem să le oferim un cămin mai verde. Ne bucurăm că, alături de colegi din companie și de parteneri tradiționali non-guvernementali, îi cooptăm în proiect și pe clienții noștri care pot contribui, indirect, printr-un gest simplu, de activare a facturii pe e-mail, atât la susținerea cauzei sociale, cât și la protejarea mediului înconjurător. Toate acestea într-un proiect unic, ce aduce în prim plan avantajele soluțiilor verzi de producere a energiei electrice la un partener ONG care s-a raliat acestui demers, aflat la început de drum în România. Astfel, SOS Satele Copiilor va deveni prima comunitate socială eficientă energetic și care își va produce energia electrică necesară pentru consum”, a declarat Eric Stab, Președinte & CEO ENGIE Romania.
Proiectul este inițiat și finanțat de ENGIE Romania printr-o contribuție financiară de peste 400.000 de euro și implementat cu sprijinul voluntarilor Habitat for Humanity România. În plus, ENGIE le oferă posibilitatea de contribui la un viitor mai verde atât angajaților, aceștia putând participa la acțiuni de voluntariat, dar și, indirect, clienților săi care aleg să își activeze factura pe e-mail.