1. Seminţele de cânepă
Nu este de mirare că au devenit un aliat în dieta multor vedete – de exemplu Carmen Brumă le include în salate şi alte preparate diet-friendly. Seminţele de cânepă conţin acizi alfa-linoleici, un tip de acid gras Omega-3, care – după cum arată studiile – ajută la stimularea metabolismului. De fapt, o cercetare făcută la începutul anului 2014 a descoperit că acizii graşi Omega-3 pot ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2, o boală strâns legată de obezitate. Presară seminţele de cânepă peste cerealele obişnuite, iaurt şi salate pentru a-ţi stimula arderea grăsimilor.
2. Ceaiul verde
Acest ceai bogat în antioxidanţi are multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv stimularea metabolismului. Explicaţia este simplă, deoarece ceaiul verde conţine compuşi vegetali numiţi catehine. Iar aceşti compuşi nu doar că reduc greutatea corporală şi grăsimea, după cum s-a dovedit, dar cafeina din ceaiul verde funcţionează în acelaşi timp ca un stimulent care creşte cantitatea de energie pe care corpul tău o foloseşte. Iar apoi mai intră în ecuaţie şi apa. Consumul de apă ajută termogeneza – producţia de căldură cauzată de metabolizarea alimentelor – şi joacă un rol în reducerea aportului caloric, explică nutriţioniştii.
3. Fulgii de ovăz
Pe lângă faptul că îmbunătăţeşte nivelul colesterolului şi sănătatea cardiovasculară, în general, acest tip de carbohidraţi care se găsesc în fulgii de ovăz sunt, de asemenea, responsabili pentru stimularea metabolismului. Un amidon rezistent de fapt „rezistă” atunci când este descompus în intestinul subţire, iar studiile arată că te ajută să te simţi sătulă pentru un timp mai îndelungat.
Citeşte mai mult pe feminis.ro.