Avocado, meiul sau migdalele sunt câteva dintre alimentele care ne-au captat atenţie din momentul în care au început să fie promovate ca fiind ingrediente sănătoase pe care ar trebui să le avem în dietă. Ne gândim că odată ce nutriţioniştii le recomandă ştiu ei ce efect au asupra corpului nostru şi că ei fac numai alegeri sănătoase.
Pe de altă parte există şi categoria de alimente interzise de care nutriţioniştii responsabili nu s-ar atinge nici în ruptul capului. Iată care sunt aceste alimente pe care ei nu le-ar consuma şi ar fi bine să le excluzi şi tu din dietă:
Aceste produse industriale sunt preparate din carne care conţine hormoni şi antibiotice. Dacă mai adaugi la socoteală şi aditivii care sunt adăugaţi pentru a obţine produsul final atunci cu siguranţă că niciun nutriţionist responsabil nu le-ar consuma. „Mezelurile conţin nitraţi, care odată ingeraţi în corp cresc riscul de a face cancer”, avertizează Meryl Pritchard, un nutriţionist celebru, citat de site-ul byrdie.com.
Indiferent că sunt light sau cu zero zahăr este de preferat să nu bei sucuri în fiecare zi. Dacă se întâmplă să consumi ocazional un pahar cu sucul preferat trebuie să te asiguri că acest lucru nu devine în obicei şi nu devii dependentă de aceste băuturi.
„Sunt aproximativ 40 de grame de zahăr într-o singură doză. Iar dacă vrei să te amăgeşti alegând variantele fără zahăr nu faci decât să măreşti riscul de obezitate şi diabet. Aceşti îndulcitori artificiali păcălesc creierul să creadă că a consumat zahăr şi au un impact semnificativ asupra siluetei tale. Mai mult, îndulcitorii artificiali au fost asociaţi cu un risc crescut de infertilitate şi cancer”, explică nutriţionistul Meryl Pritchard.
Indiferent că vorbim despre uleiul din floarea-soarelui, porumb sau soia, dacă este rafinat nu mai are ce să caute în dietă. Aceste uleiuri rafinate sunt procesate şi dezodorizate pentru a obţine un produs final lipsit de orice nutrienţi. În locul acesrtor uleiuri industriale, nutriţioniştii preferă uleiurile bogate în acizi graşi omega-3 şi care sunt presate la rece pentru că abundă în nutrienţi. Este de preferat să consumi ulei de cocos presat la rece, ulei de măsline extravirgin, ulei de rapiţă sau de floarea-soarelui presate la rece sau ulei de avocado/nuci/cânepă.
„Uleiurile rafinate sunt cele folosite în industria fast-food, deoarece sunt mai ieftine şi pline de grăsimi trans, adică cel mai nociv tip de grăsime pe care îl poţi consuma. Aceste grăsimi trans cresc riscul de a face boli de inimă”, avertizează nutriţionistul.
Citeşte mai mult pe eva.ro