Au fost desemnați cinci câștigători, după cum urmează: Alexandru Drăgoi, student la Universitatea „Lucian Blaga”, Veronica Mărăcineanu, studentă în anul I la Academia de Studii Economice, București, specializarea Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, Lucian Gangan, Universitatea Europeană Drăgan, Lugoj, Cosmina Amariei, studentă Erasmus șa Universitatea Hogeschool din Bruxelles, Cristina Brîndușoiu, Academia de Studii Economice.
Au fost organizate 12 dezbateri la nivel național în cele mai prestigioase universități din țară: Academia de Studii Economice, București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Biblioteca Universității din Pitești, Universitatea Româno-Americană, București, Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, București, Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați, Universitatea Transilvania, Brașov, Universitatea de Vest, Timișoara și Universitatea Ovidius, Constanța;
La dezbateri au participat analiști economici cu o vastă experiență pe subiectele europene: Niculae Idu, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Leonard Orban, fost Comisar European, Daniel Dăianu, fost Europarlamentar, Aurelian Dochia, analist economic, Florin Pogonaru, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Vasile Pușcaș, fost Ministru.
Comisia Europeană și-a propus să încurajeze studenții să își exprime părerea pe teme economice europene, să înțeleagă mai bine domeniul guvernanței economice europene. În acest sens au fost organizate prezentări motivaționale în nouă facultăți din țară (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Univ. „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea Danubius și Univ „Dunărea de Jos” din Galați, Univ. „Aurel Vlaicu” din Arad, Univ. „Petru-Maior” din Târgu-Mureș, Univ. „1 Decembrie 1919” din Alba Iulia, Univ. „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca), la care au luat parte peste 700 de studenți.
Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.