Desi consideram ca avem motive plauzibile din cauza carora ne stresam, in realitate, consecintele acestei stari negative persistente sunt mult mai grave decat motivele in sine.
1. Stresul te oboseste
Unele persoane au probleme de somn din cauza stresului, mai mari sau mai mici. In timp ce unii nu reusesc sa adoarma si au insomnii pe fond de stres, altele adorm cat de cat repede dupa ce s-au intins in pat, dar au somnul foarte agitat. In felul acesta, indiferent de tipar, oamenii stresati se trezesc obositi. De vina este cortizolul, hormonul stresului. Acesta este produs in exces in perioadele stresante si actioneaza ca un accelerator, atat pentru bataile inimii, cat si pentru creier. Astfel ca un corp stresat devine un corp agitat care nu reuseste sa se odihneasca prin somn. Din acest motiv, in realitate, stresul te oboseste!
2. Stresul iti da peste cap apetitul sexual
Nu-i niciun secret ca unui om plin de griji nu-i arde de sex. Insa este o diferenta intre a avea griji in anumite momente si a fi stresat o perioada lunga de timp, deseori chiar ani la rand. Stresul cronic influenteaza productia de estrogen a organismului, care mentine functionarea echilibrata a sistemului reproducator. Cand acest lucru se intampla, apetitul sexual este diminuat, daca nu chiar nimicit.
Continuarea pe Lyla.ro