1. Crezi că grăsimea te îngraşă
Atunci când produsele din comerţ sunt degresate sau lipsite de grăsimi acestea sunt înlocuite cu altceva pentru a conferi gust. De regulă, grăsimile sunt înlocuite cu zaharuri, lucru care nu te ajută deloc pentru sănătate şi pentru siluetă. Grăsimile, în special cele sănătoase care se regăsesc în uleiul de măsline, avocado, seminţe crude, peşte gras, nuci sunt esenţiale pentru întregul corp şi nu te îngraşă dacă le consumi în cantităţi normale. Cercetările arată că organismul are nevoie de grăsimi, carbohidraţi complecşi şi proteine de calitate pentru a funcţiona. Iar în unele situaţii, adăugarea unui plus de grăsimi sănătoase chiar ajută la slăbit, susţin cercetătorii.
2. Nu te interesează ce cantitate de zahăr consumi zilnic
Aproape fiecare produs procesat de la supermarket pe care-l cumperi are şi o cantitate de zahăr, unele depăşeşc limitele normale. De aceea este important să citeşti cu atenţie eticheta produsului pe care vrei să-l cumperi. Ketchupu-ul, sosurile pentru paste din borcan, unele sortimente de pâine, lactatele şi biscuiţii fără grăsimi au de foarte multe ori cantităţi exagerate de zahăr. Asigură-te că faci alegerile cele mai bune şi consumă cât mai puţin zahăr posibil. Sau optează pentru zahărul nerafinat, zahărul din nucă de cocos sau extractul de stevia pentru a renunţa la zahărul alb rafinat.
3. Consideri că toate caloriile sunt la fel, indiferent de alimentul din care provin
Adică mănânci 100 de calorii din biscuiţi fără grăsimi nu este acelaşi lucru precum ai consuma cele 100 de calorii dintr-o pastă de avocado.
Biscuiţii care au adesea zahăr sau alţi înlocuitori pot să-ţi distrugă sănătatea, în schimb optând pentru caloriile din avocado nu numai silueta va beneficia de efectele spectaculoase, cât şi sănătatea ta. Cu alte cuvinte, încetează să numeri toate caloriile şi optează pentru mâncarea sănătoasă şi cât mai naturală posibil, cât mai puţin procesată.
Cite;te mai mult pe eva.ro