Cei mai mulţi adulţi au nevoie între şapte şi nouă ore de somn pe noapte. O perioadă mai mare poate indica însă probleme de ordin medical sau poate chiar provoca probleme de sănătate.
Deşi este greu de precizat care este durata optimă a somnului pentru fiecare individ în parte, cei mai mulţi adulţi au nevoie între şapte şi nouă ore de somn pe noapte, însă o perioadă mai mare poate indica probleme de ordin medical sau poate chiar provoca probleme de sănătate.
Somnul prelungit poate creşte riscul de depresie
Un studiu din 2014 realizat pe gemeni adulţi a demonstrat că durata lungă a somnului poate creşte riscul de depresie. Voluntarii care dormeau între 7 şi 9 ore pe noapte au prezentat circa 29% dintre simptomele de depresie, în timp ce aceia care dormeau mai mult de nouă ore au prezentat 49% dintre aceste simptome, scrie publicația Huffington Post, citată de agenția Mediafax.
Durata prea lungă sau prea scurtă a somnului ar putea afecta funcţionarea creierului
Un studiu din 2012, efectuat în rândul femeilor în vârstă, a arătat că femeile care dormeau mai mult de nouă ore pe noapte sau mai puţin de cinci ore au prezentat modificări ale creierului comparabile cu îmbătrânirea cu doi ani, faţă de vârsta lor reală.
Citeşte mai mult pe eva.ro