Aportul de vitamine și minerale scade în sezonul rece din cauza dietelor sau a alimentației nesănătoase și astfel efortul depus în acest sezon duce la epuizarea celulelor, care, odată cu începerea sezonului cald, tind să consume mai multă energie decât produc.
Pe lângă aportul insuficient de vitamine și minerale, alte cauze ale asteniei sunt lipsa exercițiilor fizice și bolile de sezon, cum ar fi gripa. Acest lucru duce la un dezechilibru în organism și astfel apare astenia de primăvară.Cu alte cuvinte, organismul nostru trebuie să facă față nu numai schimbărilor de temperatură și luminozității crescute, dar este nevoit să se adapteze unui nou stil de viață, odată cu debutul primăverii.
Citeşte şi ALIMENTELE NARCOTICE naturale. Vezi care îţi îmbunătăţesc miraculos starea de spirit
Fără a fi considerată o boală propriu-zisă, ci un simptom, o tulburare, o stare de slăbiciune, de disconfort fizic și psihic, astenia de primăvară ne atrage atenția că organismul are nevoie de o nutriție mai bună și de eliminarea toxinelor după iarnă, pentru a putea funcționa mai bine.Indispoziția generală provocată de astenie este determinată de oboseala resimțită de către organele corpului în sezonul rece.
Ficatul este cel mai obosit după alimentele grele din timpul iernii. Acest organ vital, responsabil în bună măsură pentru producția de energie a organismului, are nevoie acum de o curățare naturală. O alimentație bogată în nutrienți naturali te poate ajuta să ai mai multă energie fizică și o stare mai bună din punct de vedere psiho-emoțional. De aceea, este esențial să adoptăm un regim alimentar cu un conținut bogat în vitaminele A, C și vitaminele din grupa B, menit să asigure detoxifierea ficatului și să ne redea echilibrul și starea de bine.
Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro