Calculii renali sunt formaţiuni alcătuite din acid uric, calciu şi acid oxalic care se transformă în mici cristale, numite popular pietre. Depozitele dure se formează în interiorul rinichilor, în uretră sau în vezică. Pot fi de mărimea unei particule de nisip sau pot ajunge la dimensiunile unei perle. Majoritatea acestor pietre sunt mici şi se elimină prin urină. Dar dacă sunt prea mari, blochează parţial fluxul de urină şi pot duce la infecţii urinare.
Oţetul de MERE
Este considerat un remediu eficient din mai multe motive. Pe de o parte, oţetul de mere ajută la dizolvarea şi eliminarea pietrelor la rinichi, iar pe de altă parte, consumul unei cantităţi mici, cu regularitate, te ajută să previi reapariţia calculilor. Amestecă 2 linguri de oţet de mere cu un îndulcitor natural cum este mierea şi cu 120 ml de apă. Bea tonicul dimineaţa, la prânz şi seara.
Ceaiul de URZICĂ
Este un diuretic puternic, care are proprietăţi antibacteriene. Ceaiul din frunze de urzică va acţiona rapid şi te va ajuta să elimini toxinele din rinichi, va opri mărirea pietrelor existente şi va încetini formarea unor noi calculi. În acelaşi timp, ajută la prevenirea infecţiilor tractului urinar. Adaugă o lingură sau două de frunze uscate de urzică la o cană de apă fi erbinte. Lasă-le 10-15 minute la infuzat, până obţii un lichid verde, şi strecoară-l. Bea acest ceai de 2-3 ori pe zi, câteva săptămâni.
Citeşte şi Cele şapte întrebări care te lămuresc dacă ai rinichi sănătoşi
ŢELINA
Te ajută să elimini reziduurile care formează calculii la rinichi. Totodată, acţionează ca un diuretic natural. Ai mai multe variante. Poţi să bei în mod regulat un pahar cu suc de ţelină natural, făcut în casă. Sau poţi să prepari un ceai din seminţele plantei. Torni o jumătate de litru de apă fierbinte peste o lingură cu vârf de seminţe de ţelină proaspăt măcinate. Laşi la infuzat într-un vas. După ce s-a răcit, strecori ceaiul şi bei o cană pe zi, 3 zile pe săptămână.
FASOLEA ROŞIE
Boabele seamănă cu un rinichi, având o formă şi culoare care te duc cu gândul la acest organ important. Dar, pe lângă folosirea ei ca ingredient în mâncăruri şi salate,fasolea roşie este un excelent remediu pentru a îndepărta calculii renali. Boabele au un conţinut ridicat de fi bre, proteine, vitamine din complexul B şi minerale care contribuie la buna funcţionare a tractului urinar. Fierbe fasolea în apă până se înmoaie suficient. Strecoară lichidul, lasă-l să se răcească şi apoi strecoară-l din nou. Poţi să bei fără probleme fiertura de fasole, deoarece ajută la dizolvarea şi eliminarea calculilor.
Ceaiul de BUSUIOC
Folosit pe post de condiment în mâncăruri, busuiocul este un diuretic natural şi are efecte detoxifi ante. Substanţele pe care le conţine reduc nivelul acidului uric şi curăţă rinichii. În plus, are în compoziţie uleiuri esenţiale care ajută la dizolvarea calculilor renali. Lasă la infuzat 5-6 frunze proaspete de busuioc într-o cană de apă fi erbinte, 8-10 minute. Strecoară ceaiul şi adaugă miere după gust. Bea-l când s-a mai răcit. Trebuie să îl consumi cu regularitate ca să elimini calculii renali.
Descoperă ce semne îți dă corpul când ai probleme cu rinichii