EVZ: Ghidul consumatorilor: cum evitaţi ţepele la cumpărături. Fie că doriţi să cumpăraţi un aliment, fie că intenţionaţi să faceţi o cheltuială mai mare pe electronice ori să comandaţi pe internet, este util să respectaţi câteva sfaturi pentru a nu fi păcălit. Citiţi atent informaţiile de pe etichetă, verificaţi termenul de valabilitate şi certificatul de garanţie, întrebaţi dacă preţul are adăugat ulterior alte costuri şi cereţi bon fiscal. „Eticheta ne ajută să mâncăm mai sănătos, întrucât ştim exact ce cumpărăm. În schimb, o etichetă vagă sau înşelătoare poate reprezenta un obstacol în calea unei alimentaţii echilibrate”, este opinia Alexandrei Machitescu, responsabil relaţii publice în cadrul Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din (ANPCPPS) România.
ZF: Cine sunt marii angajatori la începutul acestui an: 20 de companii au publicat aproape 600 de anunţuri în ianuarie. Peste 30.000 de joburi au fost scoase la concurs pe cele mai cunoscute site-uri de recrutare de la începutul anului, iar cei mai dinamici angajatori provin, la fel ca în ultimii doi ani, din zona IT, outsourcing, sau auto, potrivit datelor centralizate de ZF. Genpact (outsourcing), Continental Automotive (auto), Emerson (producţie şi servicii tehnologice), Oracle (software), Hella (componente auto), Orange (telecomunicaţii) sau Adobe (software) sunt doar câteva dintre companiile care au anunţuri de recrutare active pe site-urile de profil.
Adevărul – Hidroelectrica: Păstrăm clauza de forţă majoră. Va fi deficit de apă tot trimestrul întâi. Prognozele oficiale indică un deficit hidrologic pe întreaga durată a primului trimestru din 2012, au declarat astăzi, pentru „Adevărul”, reprezentanţii Hidroelectrica, precizând că nu există în acest moment o estimare a momentului în care vor disparea condiţiile care au generat situaţia de forţă majoră. Conducerea Alro Slatina, cel mai mare client al Hidroelectrica şi, totodată, cel mai mare consumator de energie din ţară, a solicitat astăzi, într-o conferinţă de presă, ridicarea situaţiei de forţă majoră, argumentând că nivelul Dunării este unul normal şi că au existat precipitaţii în toate ţările riverane.
Capital – TAXA AUTO: Cât plătești dacă aduci de la nemți un Golf de maximum 6.000 de euro. Pentru a realiza o comparație, au fost luate în calcul două anunțuri: un Golf cu norma de poluare Euro 2 și unul cu norma de poluare Euro 3. Așadar, am găsit un Golf de 5.000 de euro, rulat 92.000 de km, motor de 1.4 pe benzină, normă de poluare Euro 2. Mașina a fost înmatriculată pentru prima dată 2002, deci are o vechime de cel puțin 9-10 ani. O simulare cu ajutorul calculatorului oficial al taxei auto de pe site-ul ANAF arată că dacă ați cumpăra această mașină ar trebui să plătiți o taxă de 2.126 de euro.
România liberă: Din culisele unui război de 200 mil. euro. Petroliştii şi casele de avocatură au racolat membri ai Consiliului Concurenţei. Culisele amenzii-record aplicate de Consiliul Concurenţei petroliştilor români sunt demne de un film de acţiune: investigatori racolaţi de cei anchetaţi, tehnică de investigaţie de ultimă generaţie, trădări şi greşeli aproape incredibile făcute de corporaţiile acuzate de constituirea unui cartel. Surse apropiate investigaţiei derulate de Consiliul Concurenţei au declarat pentru RL că presiunea pe angajaţii Consiliului este foarte mare: „La scurt timp după ce Consiliul Concurenţei a demarat una din primele anchete la compania Petrom, însuşi preşedintele consiliului de la acea vreme, Mihai Berinde, şi-a dat demisia şi ulterior s-a angajat director în Petrom, adică a sărit din barca anchetatorilor în barca celor pe care-i ancheta”.