Salata de vinete este unul dintre cele mai apreciate preparate. Aceasta se gătește foarte rapid în bucătărie și e nelipsită de pe mesele românilor, mai ales pe timp de vară. Există însă anumite secrete pentru un gust mult mai bun, dar și trucuri pentru a albi salata de vinete.
Citește și Salata de vinete românească. Ingredientul banal care îi dă savoare
Fără îndoială, salata de vinete este una dintre cele mai gustoase preparate de pe perioada verii, asta deoarece vinetele se găsesc la tot pasul și puteți oricând să vă bucurați de ele. Gospodinele au grijă să pregătească salată de vinete și pentru anotimpurile reci, iar aceasta va putea fi scoasă din congelator ca și cum ar fi proaspătă.
Salata de vinete clasică se prepară cu ceapa și maioneză, însă în fiecare regiune a țării, există o rețetă personalizată. Dacă vreți ca salata de vinete să aibă un gust mai acrișor, atunci puteți să puneți două lingurițe de maioneză, iar aceasta va avea un gust special și se va deschide la culoare.
Unele persoane pun usturoi în salată în loc de ceapă, gustul fiind unul total diferit, însă pentru o schimbare a texturii puteți să adăugați și pastă de tahini în salata de vinete.
Pasta de tahini are la bază semințe de susan coapte și măcinate mărunt, iar aceasta se folosește cel mai mult în Orient. Tahini ajută la albierea vinetelor și dă un gust foarte plăcut.
O altă variantă pentru a putea să albiți vinetele o reprezintă și zeama de lămâie sau sarea de lămâie. Acestea ajută la albirea vinetelor, însă atenție atunci când o adăugați pentru ca salata de vinete să nu iasă prea acră. E recomandat să adăugați treptat.
Oțetul reprezintă o a treia variantă pentru albirea vinetelor. Se adaugă foarte puțin oțet alb în vinete în timp ce amesteci uleiul în salată, iar acesta va face ca vinetele să devină mai albe.