Detoxifierea este o practică străveche prin care, cu ajutorul plantelor, organismul este purificat și curățat de toxine, iar digestia ameliorată. Este un proces benefic, în special primăvara, după perioada de iarnă cu mai puțină activitate și în care am consumat mai puține fructe și legume proaspete. Există plante care și-au dovedit eficiența în detoxifierea organismului. Nutriționistul Gianluca Mech face lista celor șase din cele mai important și ne explică de algele antarctice sunt considerate cele mai eficiente.
Ceai de anghinare, leac miraculos pentru regenerarea ficatului şi detoxifierea organismului
„Deși există multe obiceiuri sănătoase, cum ar fi mișcarea și alimentația sănătoasă, care ajută la a avea un organism sănătos și puternic, plantele medicinale sunt extrem de benefice atunci când avem nevoie de o cură de detoxifiere. Ficatul, rinichii, colonul, sistemul limfatic și pielea sunt organele cel mai puternic implicate în procesul de detoxifiere, care constă practic în eliminarea toxinelor din organism pentru a-l menține sănătos”, declară nutriționistul Gianluca Mech.
6 plante care detoxifică organismul
Păpădia
„Papadia este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru detoxifiere. Ajută în mod special la stimularea ficatului, ajutându-l să elimine toxinele din sânge. Contribuie astfel la digestie și la sănătatea pielii, deoarece ambele sunt conectate la ficat. Rădăcina de păpădie are cea mai puternică acțiune asupra ficatului și este folosită cel mai adesea pentru detoxifiere.Frunzele sunt ușor diuretice și pot ajuta rinichii să elimine toxinele. Ambele conțin nutrienți benefici pentru organism”, explică nutriționistul Gianluca Mech.
Rădăcina de brusture
„Rădăcina de brusture este o altă plantă puternică. Purifică sângele și curăță organismul de toxine. Stimulează, de asemenea, drenajul limfatic. Se poate face ceai de rădăcină de brusture.
Remediul-minune care favorizează detoxifierea ficatului. În plus, te scapă de constipaţie, de cearcăne şi îţi creşte semnificativ nivelul de energie
Trifoiul roșu
Trifoiul roșu aparține familiei leguminoase și consumul său este foarte benefic pentru sănătatea pielii. Ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, stimulează ficatul și sistemul limfatic. Este de asemenea bogat în nutrienți și poate contribui la sănătatea hormonală”, spune nutriționistul Gianluca Mech.
Urzica
Urzica ajută la purificarea organismului. Susține sănătatea ficatului și stimulează drenajul limfatic. Totodată, are un efect diuretic ce ajută rinichii să elimine toxinele”, adaugă specialistul.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.