Aloe vera
Este o plantă foarte sănătoasă pentru scalp și păr. Poate îndepărta mătreața și ține pielea hidratată. De asemenea, aloe vera promovează creșterea părului și nu are efecte secundare. Poți adăuga un pic de aloe vera gel (găsești la farmacie și gel cu 99% aloe vera) în șampon, de fiecare dată când te speli.
Schinduf
Este o plantă adesea folosită în tratamente naturale ale părului și mulți spun că face chiar minuni pentru părul subțire sau în locurile unde există goluri – cauzate de anumite afecțiuni. Poți găsi pudră de semințe de schinduf, iar pe aceasta trebuie s-o fierbi. Cu substanța rezultată nu trebuie decât să te clătești pe cap, de fiecare dată când te speli. Fă acest lucru cel puțin o lună de zile.
Rozmarin
Nu este gustos doar în mâncăruri, ci poate încetini pierderea prematură a părului și îți poate face firele de păr puternice și sănătoase. Ca să tratezi podoaba capilară cu rozmarin trebuie să îl fierbi și apoi să te clătești cu ceaiul rezultat când te speli pe cap.
Ginko Biloba
Această plantă este bogată în antioxidanți și aduce mai multe beneficii organismului tău, nu doar părului. Însă pentru stimularea creșterii părului și se prepară la fel ca rozmarinul sau schinduful. De asemenea, îți poți masa scalpul cu ulei de cocos amestecat cu ceai de ginko biloba. Totuși, această plantă are și efecte anticoagulante, așa că înainte s-o folosești ar trebui să porți o discuție cu medicul de familie.
Ulei de șofrănel
Nu este atât de cunoscut pentru efectele sale benefice, însă este un tratament foarte bun pentru creșterea părului. Așadar, dă-ți cu un pic de ulei de șofrănel pe scalpul umed și masează timp de câteva minute, ai spală-te pe cap ca în mod obișnuit. Repetă procesul de două sau trei ori pe săptămână, timp de cel puțin o lună, și vei vedea rezultatele.
Valeriană
Valeriana nu doar promovează creșterea părului, ci îl și face strălucitor. Ca să-ți faci tratamentul trebuie să pui la infuzat o linguriță de plantă uscată într-o cană cu apă fierbinte, timp de 10 minute. Apoi folosește ceaiul strecurat ca mască pentru păr – clătește-ți scalpul cu acest ceai și lasă-l pe cap timp de cel puțin 30 de minute. Fă acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână.
Sursa:avantaje.ro