Usturoiul
Are numeroase proprietăți terapeutice. În plus, conține sulf, mineral care are capacitatea de a activa enzimele din ficat și de a accelera procesul de eliminare a toxinelor din el. Totodată, compușii alicina și seleniu, prezenți tot în usturoi, protejează organul.
Citeşte şi Așa îți întărești ficatul în doar câtiva pași
Grepfrutul
Este sursă de vitamina C și antioxidanți, care sunt necesari pentru curățarea ficatului. Grepfrutul conține enzime care îmbunătățesc funcționarea organului, accelerând arderile grăsimilor stocate în el.
Roșia
Delicioasă și hidratantă, roșia este alimentul care protejează și întărește ficatul prin substanțele nutritive pe care le conține. În plus, licopenul, carotenoidul care colorează produsele vegetale în roșu, previne apariția cancerului de piele, sân, plămâni și ficat.
Avocado
Acest fruct gustos ajută la menținerea sănătății ficatului, protejându-l de supraîncărcarea cu toxinele care se acumulează în organism de la alimentele mâncate. Consumă un avocado pe săptămână și ficatul va fi sănătos.
Turmericul
Este condimentul cu un gust și o aromă distinctivă. În plus, este „favoritul” ficatului, deoarece îl ajută în procesul de detoxificare. Adaugă-l în salate, paste sau supe.
Ceaiul verde
Cunoscut pentru conținutul bogat de antioxidanți, ceaiul verde are abilitatea de a reduce acumularea de grăsimi și de a îmbunătăți funcțiile ficatului. În plus, ceaiul verde este băutura ideală pentru slăbit și pentru prevenirea efectelor secundare produse de toxine în organism.
Nucile
Oferă organismului arginină, glutation și acizi grași Omega 3, considerate grăsimi sănătoase. În plus, prin consumul nucilor sunt îmbunătățite funcțiile hepatice, sângele este oxigenat, iar ficatul detoxificat.