7 băuturi la care trebuie să renunți ca să scapi de grăsimea de pe burtă. Dietetician: „Unele dintre ele conțin mai multe calorii decât o porție de cartofi prăjiți”

Dincolo de faptul că este inestetică, grăsimea de pe burtă este extrem de periculoasă. Prezența acesteia în corp crește riscul de boli cronice, inclusiv de boli de inimă și diabet.
Irina Dumitrescu
31 ian. 2024, 13:37
7 băuturi la care trebuie să renunți ca să scapi de grăsimea de pe burtă. Dietetician:

De grăsimea de pe burtă se poate scăpa relativ ușor dacă se elimină câteva alimente bogate în calorii. Și cum este ceva mai dificil să renunți la alimentele preferate decât la băuturi, probabil că mulți preferă să elimine băuturile decât mâncărurile sau deserturile. Printre băuturile consumate frecvent de români și care se fac responsabile de apariția grăsimii abdominale se-numără lattes-urile, răcoritoarele, sucurile de fructe, berea, cocktailurile, smoothie-urile sau băuturile energizante.

10 băuturi la care trebuie să renunți ca să scapi de grăsimea de pe burtă

Iată cele mai periculoase 10 băuturi dăunătoarea siluetei:

  1. Băuturile de cafea amestecate: zahărul și caloriile goale din frapuccino și latte sunt cei mai mari inamici ai taliei de viespe. „Mulți oameni fac greșeala să creadă că frappuccino-urile și lattes-urile pot înlocui o ceașcă obișnuită de cafea. În timp ce cafeaua neagră are în medie aproximativ cinci calorii per porție, un frappuccino conține aproximativ 380 de calorii. Acest număr de calorii este mai mare decât cel al unei porții medii de cartofi prăjiți la McDonald’s. Atât de mult zahăr și grăsime saturată nu îți vor face taliei niciun favor„, explică dieteticianul Destini Moody, potrivit eatthis.com.
  2. Băuturile răcoritoare pot determina creșteri ale nivelului de insulină, ceea ce duce la stocarea grăsimii în zona abdominală. „Chiar dacă băuturile răcoritoare vin în diverse arome, ele sunt în esență carbogazoase, cu sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză. Ele cresc nivelul de zahăr din sânge, determinând astfel organismul să extragă apă din celulele sale pentru a o dilua. Acest lucru îți provoacă sete, ceea ce te poate determina să bei mai multă băutură răcoritoare„, explică specialistul.

Citeste si Alimentul IEFTIN care te scapă de grăsimea de pe burtă. Costă 5 lei punga

3. Suc de fructe: mulți dintre noi obișnuiesc să-și înceapă ziua, așa cum văd prin filmele americane, cu un pahar generos de suc de portocale. Dincolo de gustul desăvârșit al licorii, băutura este o bombă calorică, la fel ca toate sucurile din fructe, oricât de naturale ar fi ele. „Fibrele prezente în fructele întregi, care te ajută să te simți sătul și să controlezi aportul caloric, lipsesc din sucul de fructe și te pot determina să consumi o cantitate mare de zahăr și calorii într-un timp scurt. Acest lucru poate face mai dificilă pierderea grăsimii abdominale„, mai spune Moody.

4. Berea conține grâu, ceea ce o face bogată în calorii. „Alcoolul, în general, schimbă metabolismul într-un mod care determină organismul să stocheze caloriile sale sub formă de grăsime în zona mijlocului, de unde și termenul de „burtă de bere”. Alcoolul este, de asemenea, inflamator, iar inflamația cronică este un factor principal în acumularea grăsimii viscerale„, spune specialistul.

5. Cocktailurile conțin alcool, care este un mare dușman al pierderii în greutate. Cocktailurile au adesea adaosuri precum băuturi răcoritoare, suc de fructe și siropuri pentru a face spirtoasele mai plăcute. Cu toate acestea, combinarea acestor ingrediente calorice, bogate în zaharuri rafinate și inflamatorii, cu alcool creează propriul său cocktail: un cocktail pentru acumularea grăsimii viscerale„.

6. Smoothie-urile sunt pline de zahăr și adesea lipsite de fibre, ceea ce poate duce la scăderea nivelului de energie și la creșterea în greutate. „Smoothie-urile, chiar dacă pot fi pline de ingrediente sănătoase precum fructe și frunze verzi, pot fi, de asemenea, încărcate cu zahăr. Acest lucru poate declanșa foamea mai devreme decât ar trebui și poate cauza supraalimentare mai târziu, ceea ce poate duce la acumularea grăsimii abdominale fără să-ți dai seama„, explică Moody.

7. Băuturile energizante pot duce la un aport caloric excesiv și pot împiedica topirea grăsimii abdominale dacă nu desfășori o activitate fizică intensă. „Sunt formulate în mod special pentru a furniza rapid atleților zahăr și electroliți pentru a le alimenta exercițiile fizice intense. Nici dieteticienii sportivi nu le recomandă sportivilor să le consume decât dacă fac exerciții fizice timp de mai mult de o oră, din cauza conținutului de zahăr. O astfel de băutură conține aproximativ 220 de calorii fără nutrienți, dar cu mult zahăr adăugat„, spune dieteticianul.

Citeste si Secretul franţuzoiacelor. Leguma care dă ceaiul care topeşte grăsimea de pe burtă

 

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Anunțul momentului despre facturile românilor! Ce se întâmplă cu prețul energiei electrice?
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Evitați aceste medicamente, pe caniculă. Puteți să aveți probleme uriașe
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Adolescent de 16 ani urmărit și prins de poliția din Constanța: fără permis și cu mașina neînmatriculată
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!