La prima vedere pare corect. Iti imparti pe din doua sarcinile: spalatul vaselor, maturatul, plimbatul cainelui etc. Insa, daca tintesti catre un perfect 50/50, vei constata ca vei petrece mai mult timp socotind cine cat a facut. Daca te concentrezi pe cat de mult ai facut tu si cat de putin a facut partenerul de viata, nu veti ajunge prea departe ca si cuplu.
Poti sa aplici in schimb „avantajul comparativ”, un termen din economie care se refera la a face ce stii tu mai bine sa faci. Daca esti mai bun la spalat vase si la platit facturi, atunci tu speli vasele si platesti facturile. In timp ce partenerul de viata face, la randul sau, ceea ce se pricepe el cel mai bine: sa dea cu mopul si sa plimbe cainele, de exemplu.
Sa aveti amandoi in acelasi timp dispozitia pentru sex este valabil doar daca amandoi sunteti cele mai sexy persoane de pe pamant si sunteti dependent de sexul monogam. Daca nu faceti parte din aceasta categorie, atunci este foarte probabil sa treaca luni bune pana cand veti fi amandoi plini de dorinta, in acelasi timp.
Potrivit economistului George Loewenstein, oamenii au doua „eu”-uri. Unul rece, rational, care zice „Voi face sex diseara cu partenerul meu, pentru ca il iubesc, imi place, iar sexul face bine relatiei”, si unul „fierbinte”, care reactioneaza impulsiv si emotional: „Am avut o zi asa de proasta, toate mi-au mers pe dos, n-am bani, arat rau, mi se vede burta, iar x (partenerul) tocmai acum si-a gasit sa ma enerveze. Deci, nici vorba de sex in seara asta, ma uit la televizor si apoi ma culc”.
Ce trebuie sa faci este ca atunci cand n-ai chef de sex, sa-l lasi pe eul rece sa-si faca datoria. Chiar daca n-ai chef, oricum nu-ti va parea rau.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.