Iei telefonul la toaleta
Avem o veste proastă, dacă obișnuiești să îți verifici conturile de social media în timp ce stai pe budă. Se pare că atunci când îți faci nevoile, microbii sar la zeci de centimetri în aer, în toate direcțiile. Dacă baia este publică, cel mai insalubru obiect este chiar dozatorul de hârtie igienică, care este poziționat imediat lângă toaletă. Contaminarea telefonului cu germeni din urină poate fi foarte dăunătoare.
Săpunul, deloc igienic
Folosești săpun solid? Renunță la el. Noile orientări date de Institutul Național pentru Sănătate și Excelență (NICE) recomandă utilizarea apei calduțe și a săpunului lichid pentru spălarea mâinilor. Săpunul solid este plin de bacterii, iar atunci când este folosit de mai multe persoane, riscul de contaminare crește… de multe ori este plin de bacterii E. Coli.
Bancomatele sunt pline de… materii fecale
Da, ai citit bine. Se pare că peste 50% dintre touch-screenurile publice sunt infectate cu materii fecale. Așa că data viitoare când folosești un bancomat, spală-te pe mâini cu simț de răspundere.
Apăsarea butoanelor de la lift
Butonul de la lift, cel pentru parter, este cel mai frecvent folosit de cei care utilizează elevatorul. Se pare că cel mai adesea, pe acest buton se găsește virusul paragripal. Pregătește-ți gelul antibacterian!
Alimentarea mașinii cu benzină
O pompă de benzină s-ar putea să nu fie primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la lucrurile cele mai murdare, dar imaginează-ți cât de mulți alți șoferi și-au pus mâinile pe ele, unii imediat după ce au venit de la toaletă, fără a se spăla pe mâini înainte.
Rosul unghiilor
Sub unghii se pot ascude tot felul de „delicii“ dezgustătoare. Bacteriile, cum ar fi Salmonella și E. Coli, prosperă în spațiul strâmt, cald, dintre deget și unghie, și apoi, pe măsură ce rozi unghiile, își croiesc drum în gura ta. Delicios, nu?
Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav